Мережу шокували свіжі кадри із Криму, на яких кремлівська пропаганда змусила дітей шкільного віку одягтися у форму військових РФ.

Відповідні фото опублікували у Twitter відомий блогер RoksolanaTodaу.

На фото спливли дикі подробиці так званого дозвілля дітей у санаторних закладах окупованому Криму. Школярів, які приїхали на відпочинок, одягають у військову форму.

Так, на світлинах можна побачити, що дітей одягають у форму російсько зразка.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Євпаторія. Що дуже цікаве. А на дитячий курорт дітей БЕЗ військової форми просто не пускають тепер?" – йдеться у коментарі до фото.

Варто додати, що в ході незаконного призову до армії РФ, що тривав на окупованому півострові, до пропаганди окупанти залучають навіть дітей. Школярі стають членами "військово-патріотичних клубів", де їм нав'язують винятково російську ідентичність.

Нагадаємо, 14-річну школярку із Саратова допитало ФСБ. Вона 18 березня була на мітингу на честь анексії Криму Росією у стрічках кольорів українського прапора, заплетених у коси.

Разом з дівчиною з такими ж стрічками прийшли і її старші друзі, - повідомляє видання "Йод".

Школярка розповіла, що силовики змушували її визнати, що за участь у мітингу з жовто-синіми стрічками її друзям заплатили.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у результаті вибуху в політехнічному коледжі Керчі 16-річній студентці Наталі Калініченко ампутували стопу. Її батько стверджує, що у сім'ї немає грошей на лікування.

Вибух у Керчі
Вибух у Керчі

Окупаційна влада півострова відмовилася виплатити родині постраждалої компенсацію в розмірі 500 тисяч рублів (приблизно 210 тисяч гривень). Про це розповів батько дівчини Юрій Калініченко.

Ставленик Кремля в Криму Сергій Аксьонов під час зустрічі з жителями Керчі називав сім'ю дівчинки з ампутованою ногою Калініченко "неблагополучної" і заявив, що їм "грошей не велено давати".

Також Знай.ua писав про те, що у неділю, 28 жовтня, так званий "очільник" Криму Сергій Аксьонов спробував привітати українців із 74-ю річницею визволення від німецько-фашистських загарбників, але щось пішло не так.