Розстріл в Керчі організували російські силовики. З такою заявою виступи політичний журналіст, координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

Група Інформаційний Спротив-Крим заявила, що масове вбивство в керченському коледжі відбулося в результаті неузгодженої спецоперації російських спецслужб. Про це повідомив в Facebook координатор групи Дмитро Тимчук.

За даними Інформаційного спротиву, на самому початку подій в коледжі, які влаштував студент Владислав Росляков, до місця трагедії оперативно прибула "група спецназу" (не виключено,"Росгвардіі" або підрозділу ГУ ГШ ЗС РФ (ГРУ), дислокованого в Криму).

У той же час на місце події прибула група співробітників ФСБ, яка, за інформацією Тимчука, прийняла спецназ за терористів і відкрила по ньому вогонь. Спецназ нібито відступив до коледжу і забарикадувався в одному з його приміщень. При цьому співробітники ФСБ продовжували вести вогонь в напрямку коледжу.

За даними Інформаційного спротиву, в технікумі прогриміло два вибухи різної потужності. Крім того, за словами Тимчука, а більшість загиблих і постраждалих отримали поранення з нарізної вогнепальної зброї, а не помпової рушниці, з якої стріляв Росляков ( за офіційною російською версією).

"Організатори теракту на певному етапі зрозуміли, що події розвиваються не за сценарієм, виконавець вийшов з-під контролю і його фізичну ліквідацію необхідно проводити на об'єкті, а не після виходу в умовлене місце, щоб він не потрапив живим або пораненим в руки ФСБ або МВС . Саме для цього в коледж і була послана ліквідаційна команда ", - повідомляє Тимчук.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

У прокуратурі Криму, яка відкрила кримінальну справу щодо подій у Керчі, повідомили, що взяли викладену Тимчуком інформацію до відома і, можливо, в подальшому будуть розглядати її як одну з версій в розслідуванні. Про це інформувала прес-служба прокуратури на запит видання LIGA.net.

Тимчук зазначив, що дані Інформаційного спротиву пояснюють, чому російська пропаганда впала в ступор. Не отримавши на початку чітких інструкцій щодо висвітлення події, російські ЗМІ подавали інформацію сумбурно. А на те, що версії змінювались на ходу, вже звернули увагу експерти.

Нагадаємо, що 17 жовтня студент четвертого курсу коледжу в окупованій Керчі 18-річний Владислав Росляков прийшов до навчального закладу, привів в дію вибуховий пристрій і відкрив стрілянину. Таку офіційну версію висуває російське слідство.

За останніми даними, в результаті теракту загинула 21 людина, до 60 отримали поранення. Більшість з них - учні коледжу. Сам нападник, за інформацією російських правоохоронців, застрелився.

Нагадаємо, мешканці Керчі стверджують, що очевидців теракту пробують підкупити або залякати, щоб вони мовчали про "людей у масках, про тих, хто стріляв".

Як повідомляв портал "Знай.ua", характер поранень Рослякова змушує засумніватися в правдивості "суїцидальної історії".

Також "Знай.ua" писав, у справі керченської стрілка спливли російські силові структури.