Далеко не всі українські школи встигають закупити необхідне обладнання до початку нового навчального року. Дещо привозять із запізненням, але коли батьки на власні очі бачать, що пропонується дітям, то відбирає мову. Так сталося нещодавно в одній із гімназій.

На сторінці "Шкільні питання" у Facebook Христина Зінич опублікувала ролик, на якому показані стільці та парти для учнів. Теоретично – тільки придбані та привезені. Так і не ясно, за якими розмірами їх робили. Столи не дістають до підлоги, прости хитаються у повітрі. Школярам доведеться або ноги піднімати, або підкладати "буксир", аби не звалитися.

Більш того, нижня поличка взагалі тримається "на чесному слові". Якщо покласти туди підручники, портфель чи інші речі, просто впадуть на ноги – синці та поганий настрій гарантовано. Кріплення нижніх частин не прораховано: коли ставиш дві парти поруч, видно – вони зовсім не однакові.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"91 гімназія отримала парти, за якими стандартами їх робили це велике питання !!!! Всі 5 класів відмовилися від таких парт. Просто жах", - йдеться в коментарі до ролику.

Дивіться: у гімназію завезли парти, на яких навряд чи зручно сидіти

"Хто виробник? Хто постачальник? Хто підписував акти?", "Ви можете зробити заміри?", "Все через ж*поньку та кишеньку", "це парти для 1 класу прийшли?", " Наші господарники ,як завжди, відзначились!", " називається по народному: "на тобі Боже, що мені не гоже" – пишуть користувачі, додавши таблиці державних стандартів міністерства, за якими повинні робити шкільні меблі.

Нагадаємо, батькам пояснили, як назавжди припинити побори у школах. Як повідомляв "Знай.ua", DZIDZIO здійснив мрію скривдженої дівчинки. Також "Знай.ua" писав, у місті Стрий школярку з багатодітної родини перетворили на вигнанку через відмову купувати посібники у вчительки.