Днями Екзарх Константинопольського Патріархату в Туреччині жорстко прокоментував рішення Московського Синоду про розрив відносин з Константинополем.

Про це повідомляє видання Alanya Orthodox.

У повідомленні йдеться, що Екзарх Константинопольського Патріархату в Туреччині закликав російських вірян ігнорувати рішення Московського Синоду про розрив відносин з Константинополемі, оскільки вважає його сатанинським.

РПЦ
РПЦ

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Митрополит Пісидійський Сотирій, голова екзархату Сіде і Анталії, надіслав віруючим цих провінцій послання, в якому повідомив, що ніхто "не має права втручатися у внутрішні справи іншої єпархії без відома єпископа" і вказувати, в яких храмах причащатися. Митрополит Сотирій наголосив, що за управління паствою несе відповідальність виключно єпископ єпархії.

На думку ієрарха, рішення Синоду Російської церкви розірвати євхаристійні відносини з Константинопольським патріархатом не має жодної сили "перед Христом і єдиною святою Церквою".

РПЦ
РПЦ

"Ці дії тішать лише антихриста, який бореться з Христом і Його Церквою. Усі думаючі люди глибоко засмучені такими сатанинськими діями", - наголосив ієрарх.

Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій закликав Москву усвідомити, що Україна та її народ має повне право "на свою духовну незалежність".

Патріарх Варфоломій
Патріарх Варфоломій

Також Варфоломій зазначив, що Російська православна церква повинна нарешті усвідомити те, що Української Церкви отримала автокефалію та змиритися з цим.

Про це повідомляє ASN.

"Вселенський Патріархат звільнив багато народів на Балканах, послабивши себе, але визнавши їх право на церковну незалежність ... і Москві варто було б визнати, що український народ, яким вона керувала в не православному порядку отримала кілька століть в свою юрисдикцію, або точніше в управління, що цей народ має право на церковну незалежність, на автокефалію ", - заявив Вселенський патріарх.

Варфоломій
Варфоломій

Як писав раніше Знай.ua, Українська православна церква Московського патриархатувиступила із заявою, що вважає неможливим свою участь в об'єднавчому соборі.

Також Знай.ua писав про те, що у неділю, 4 листопада, речник УПЦ КП Євстратій Зоря звернувся до українців з важливою заявою.