Російська православна церква розірвала євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом. Про це заявив глава відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон.

У Кремлі відреагували на такі дії московських попів заявою про інтереси РПЦ.
Як завжди у таких випадках Путін виставив свого прес-секретаря Дмитра Пєскова виступити з реакцією.

Пєсков заявив, що Кремль стурбований розривом відносин Російської православної церкви з Константинополем і сподівається, що інтереси РПЦ будуть дотримані.

За його словами, в Кремлі уважно стежать за розвитком ситуації.

"Ми, звичайно ж, дуже уважно і з великою стурбованістю спостерігаємо за тим, як розвиваються відносини між Російською православною церквою і Вселенським патріархатом. Це викликає нашу стурбованість", - повідомив Пєсков.

При цьому він заявив, що Кремль сподываэться на мудрість, яка переможе, і на те, що всі інтереси РПЦ будуть дотримані.

Щоправда представник Кремля не уточнив, на яку і чию мудрість сподівається Кремль і що має на увазі під інтересами російської церкви.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

"Щодо інтересів РПЦ сама церква повинна давати пояснення. Ми не можемо втручатися в церковні справи", - пояснив він.

Однак, не обійшлось без погроз. Прес-секретар Путіна заявив, що, оскільки православ'я є однією з основних релігій в РФ, то влада не може "байдуже" спостерігати за тим, як розвиваються відносини РПЦ з іншими церквами.

Нагадаємо, РПЦ розірвала зв'язки з Константинополем. Про це заявив глава відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Білорусь послідувала прикладу РПЦ і розірвала відносини з Константинополем.

Також "Знай.ua" писав, РПЦ позбавила російських туристів можливості відвідувати турецькі та грецькі святині.