Підозрювані у нападі на громадську активістку Катерину Гандзюк, яка померла в лікарні 4 листопада, розповіли подробиці замаху.

вбивство Катерини Гандзюк
вбивство Катерини Гандзюк

Про це пише Рoliteka.

Відповідне відео було оприлюднено Національною поліцією України.

На відео підозрювані у вбивстві Катерини Гандзюк розкривають мотиви злочину і детально показують, як вони облили Гандзюк кислотою.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

“Нам запропонували провчити її через те, що у неї були русофобські погляди. Гандзюк негативно відгукувалася про воїнів АТО і причетна до скандалів, пов’язаних з корупцією в Херсоні. За це нам було запропоновано за грошову винагороду 4 тисячі доларів на всіх. Кожен отримає по 500 доларів. Ми почали стежити нею ​спочатку через соціальні мережі, а потім і у місця її основної роботи “, – розповів один із підозрюваних.

Другий підозрюваний розповів, де саме він придбав кислоту, якою було облито Гандзюк, і хто йому дав на неї кошти.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

“Зустрівся з продавцем, який віддав мені в зазначеному місці дві пляшки кислоти в коробці. І я йому віддав триста гривень. І все, ми з ним розійшлися. Ці триста гривень я отримав від Торбіна заздалегідь, ще до цього, коли він приїхав і віддав нам десять тисяч гривень для того, щоб нам було за що і поїсти, і купити телефони – на витрати”, – розповів інший фігурант справи.

Окрім того, він повідомив, що придбану кислоту він залишив в багажнику транспортного засобу, який належить Сергію Торбіну. В кінці відео третій фігурант показав, як саме він облив Гандзюк кислотою.

Варто нагадати, що у замаху на громадську активістку Катерину Гандзюк підозрюються п’ятеро людей, всі вони колишні учасники АТО. Це – В’ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін та Микита Грабчук. Всі, крім Торбина, зізналися у скоєному.

Нагадаємо, 6 листопада голова Національної поліції України Сергій Князєв виступив у Верховній Раді зі звітом про резонансне вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк, розповівши невідомі раніше деталі нападу.

Як писав раніше Знай.ua, смерть Катерини Гандзюк – не випадковість.

У цій трагедії замішані конкретні люди, яким не подобалася принциповість та активна громадянська позиція покійної.

Також Знай.ua писав про те, що у можливому посередництві у вбивстві Катерини Гандзюк активісти звинуватили помічника депутата Миколи Паламарчука Ігоря Павловського.