Власники євроблях можуть лише позаздрити, а майбутнім власникам потрібно прийняти до відома. Так, чиновники запропонували затвердити нові положення щодо встановлення термінів для пільгового розмитнення автомобілів, які ввезли в Україну на іноземній реєстрації.

Про це стало відомо завдяки заяві голови комітету українського парламенту з питань податкової та митної політики Ніни Южаніной.

євробляхи
євробляхи

Відомо, що Южаніна озвучила ряд ідей, які профільний комітет підтримав після внесення нардепами. Так, нардеп запропонувала встановити терміни за пільговим розмитненням автомобілів, які були ввезені в Україну.

Тобто крім ставок акцизу, затверджених у першому читанні, пропонується надати пільговий коефіцієнт 0,5 для автомобілів, які будуть розмитнені протягом 30 днів після вступу закону в силу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

євробляхи
євробляхи

Ті ж авто, які будуть розмитнені в наступні 60 днів, будуть розмитнені з коефіцієнтом 0,75. Крім того, всі сплачені податки за розмитнення "євроблях", які були ввезені до прийняття закону, повинні надійти до Пенсійного фонду України.

"Що стосується пільгового розмитнення електромобілів, то з цього питання було внесено понад 40 поправок. Вони будуть винесені на обговорення до сесійної зали парламенту", - заявила Южаніна.

Варто нагадати, що в Києві правоохоронців терміново перевели на посилений режим патрулювання у зв'язку з масовим мітингом власників автомобілів на іноземних номерах.

"Працівники структурних підрозділів Головного управління Національної поліції у місті Києві, військовослужбовці Національної гвардії України і патрульні поліцейські забезпечують охорону правопорядку. Патрулюють посилені наряди в місцях проведення акцій, прилеглої до них території, на станціях метрополітену та на зупинках громадського транспорту", - йдеться в повідомленні .

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада готує новий законопроект, який буде контролювати ввезення авто з іноземною реєстрацією. Так, документ передбачає внесення грошової застави за кожний другий автомобіль.

Нагадаємо, тепер ви точно запізнитеся: нові правила для водіїв торкнуться кожного.

Як повідомляв Знай.uа ось і все: нова ініціатива депутатів відіб'є бажання ввозити євробляхи.

Знай.uа писав, євробляхи в Україні: за рік завезли рекордну кількість, число вражає.