Українцям пояснили, що в разі отримання платіжки за компослуги, в яких не відображений розмір субсидії, сплатити потрібно повну суму. Якщо робині все ж дадуть пільги, то пізніше за той місяць зроблять перерахунок.

Про це заявили в Мінсоцполітики.

тепло

Таким чином, якщо у листопаді платіжка за газ чи тепло надійде без відображення субсидії, то пізніше буде проведений перерахунок оплати, а сам розмір субсидії можна уточнити в реєстрі субсидиантів. При цьому у разі ненарахування субсидії, українці повинні все одно оплачувати обов'язковий платіж - той, який їм був розрахований до сплати за воду, світло і газ у вересні цього року.

Втім хвилюватися не варто, заспокоюють в службі соцзахисту, усі перерахунки українці отримають пізніше і їм буде компенсовано ті суми, які вони оплатили раніше.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Затримки в основному виникають через несвоєчасного подання місцевими органами інформації про склад зареєстрованих осіб, переліку житлово-комунальних послуг і тарифи у місті", - додали в міністерстві.

Додамо, згідно нових правил надання українцям пільг, все що потрібно, це подати громадянам заяву та декларацію про доходи. Окрім цього, жодних інших довідок надавати не потрібно.

Крім того, оформити субсидію навіть можна онлайн.

На сьогодні служби соціально захисту масово отримують заяви, за їх тиждень надходить понад сто тисяч. Це все яскраво відображає нинішню фінансову проможність простих українців, що не може не жахати.

платіжки

Нагадаємо, що потрібно зробити українцям, яким затримують субсидії.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти розповіли фермерам, чимобернеться їх економія на добривах.

Також Знай.ua писав про те, що чим більше ростуть ціни на продукти, тим біднішим стає меню середнього українця. Громадяни у нашій країні левову частку сімейного бюджету витрачають саме на їжу. Місячна сума перевищила мінімальну зарплатню.

Дивіться: Що буде з цінами на продукти харчування з нового року