Міжнародний день КВН

Вперше цей день відзначили в країнах СНД в 2001 році. Свято неофіційне і зроблене для всіх, хто відноситься до Клубу Веселих і Кмітливих. З цього часу його щороку відзначають. Ідею свята запропонував Олександр Масляков, президент міжнародного клубу КВК. Саме цю дату вибрали, тому що була річниця першої гри, яка вийшла в 1961 році. Це свято ще не знаходиться в реєстрі всесвітніх свят ООН, але з огляду на розмах цього руху, цілком ймовірно, що скоро ситуація зміниться.

Всесвітній день якості

Цей захід проводять щороку у другий четвер листопада в різних країнах. Ініціатор - Європейська організація якості за підтримки ООН. Цей день затвердили в 1990 році, а через 6 років був оголошений ще і Європейський тиждень якості. Мета дня - підвищити значення якісної продукції і послуг, активізувати діяльність по залученню уваги до проблем в цій галузі. Важливо не тільки щоб товари були безпечні для людини і природи, а й щоб задовольняли запити і очікування споживачів.

Тиждень якості став важливою подією в світі, проводяться різні акції, щоб привернути увагу до проблем в області, продемонструвати різні досягнення і конкурентоспроможність якісних продуктів і щороку тема дня різна.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Всесвітній день юзабіліті

Цей день заснували в 2005 році, а ініціатором стала Асоціація Професіоналів Юзабіліті. З 2005 року свято відзначають кожного другого четверга цього місяця. Юзабіліті з англійської перекладається, як практичність, зручність і простота використання. Але зараз є набагато більш точне визначення. Наприклад, по Джейкобу Нільсену, юзабіліті - це якість роботи користувача в деякому інтерактивному середовищі. Місією свята є підвищення свідомості громадськості в тому, що потрібно спростити доступ та підвищити простоту використання продуктів, які дуже важливі для людства.

Православні свята:

  • Спогад великого і страшного землетрусу, що був у Царгороді.
  • Преподобного Феофіла Печерського, архієпископа Новгородського.
  • Великомученика Димитрія Солунського.

Дмитрієв день

Православна церква відзначає в цей день пам'ять святого Димитрія Солунського Як і в минулий день, сьогодні теж справляли поминки по покійним. Таку традицію встановив Мітрій Донський, князь. Після його перемоги в Куликовській битві він влаштував панахиду за всіма загиблими. В цей день є дуже цікаві і веселі приказки. «До Дмитра дівка хитра, а після Дмитра не буде такою», - говорили в народі, маючи на увазі, що дівчата після цього дня почнуть виходити заміж.

Іменини в цей день

Антон, Опанас, Василь, Дмитро, Марк, Феофіл

Раніше Знай.uа повідомляв, що тепер українці відзначатимуть ще одне державне свято.

Нагадуємо, що аура може розповісти всю правду про кожен знак Зодіаку

Також раніше Знай.uа повідомляв, чого чекати в Чорну п'ятницю 23 листопада і чи будуть реальні знижки