Для українських вірян з'явилися цікаві новини, Україна стане ближче до Євросоюзу не тільки політично, але й духовно. У тому факті, що отримання Україною автокефалії приведе її до європейської сім'ї, переконаний предстоятель Фінляндської православної церкви Архієпископ Лев.

Про це стало відомо завдяки заяві глави українського зовнішньополітичного відомства Павла Клімкіна.

Предстоятель Фінляндської православної церкви Архієпископ Лев, якщо не знати, хто він такий, дуже схожий на Санта...

Geplaatst door Pavlo Klimkin op Woensdag 7 november 2018

"На зустрічі з нами він сказав: "Під час війни дуже прискорюється тяжіння до самоідентичності, і цей процес, зокрема, через автокефалію, приведе Україну до європейської сім'ї", - навів слова із заяви архієпископа Клімкін.

Глава МЗС додав, що в даний момент Україна не просить у долі подарунків, а хоче отримати те, що їй належить.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Зараз йдеться не просто про отримання українцями того, що належить нам по праву і земного і небесного, йдеться про відновлення історичної справедливості та духовну єдність нації. Хай допоможе нам Бог!" - підсумував Він.

Варто нагадати, що президент Петро Порошенко відзначився жорсткою заявою в бік РПЦ на одному з офіційна заходів. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на прес-службу глави держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що днями Екзарх Константинопольського Патріархату в Туреччині жорстко прокоментував рішення Московського Синоду про розрив відносин з Константинополем. У повідомленні говориться, що Екзарх Константинопольського Патріархату в Туреччині закликав російських віруючих ігнорувати рішення Московського Синоду про розрив відносин з Константинополем, оскільки вважає його сатанинським.

Митрополит Писидійський Сотирій, голова екзархату Сіде і Анталії, направив віруючим цих провінцій послання, в якому повідомив, що ніхто "не має права втручатися у внутрішні справи іншої єпархії без відома єпископа" і вказувати, в яких храмах причащатися.

Нагадаємо, Лавра в небезпеці, московські попи закликають парафіян стріляти.

Як повідомляв Знай.uа угода з Варфоломієм: експерт розвіяв усі міфи та вброси.

Знай.uа писав, Вселенський патріарх приголомшив новою заявою.