Мінсоцполітики планує посилити підтримку соціально незахищених українців, та призначити ще одну форму субсидій.

Про це повідомляється в наказі № 604 Мінсоцполітики від 2 лютого 2018, опублікованому у відкритому доступі, передає "Хвиля".

Новий документ говорить про те, що в Україні з’являться житлові субсидії на оплату внесків з встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку (лічильників).

Також в рамках проекту будуть розширені субсидії для споживачів комунальних послуг в багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами, також на покупку газу і твердого та рідкого пічного побутового палива.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Наразі законопроект опрацьовують в уряді.

Додамо, представники профільного міністерства зазначають, що зі зростанням тарифів, сума державної допомоги на оплату компослуг також буде рости. Таким чином, найбідніші українці не відчують подорожчання газу, світла, води і т.ін.

гроші

Дивіться: Як вижити українцям при стрибках тарифів на комуналку

Нагадаємо, влітку 2019 року слід чекати різке підвищення електроенергії. Так, ціна за світло для населення може зрости одразу в 1,5 рази.

Як повідомляв "Знай.ua", хто найбільше заробляє на тарифах та кому вигідне здорожчання блакитногопалива в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що ціна на газ для України побила всі рекорди. До кінця опалювального сезону вартість блакитного палива в Україні перетнепозначку в 9 тисяч за тисячу кубів. А до 2020 року вартість перетне так звану психологічну відмітку. Він буде коштувати більше 12 тисяч гривень за тисячу кубів.

Дивіться: Які можливості є в Україні для розвитку сонячної електроенергетики