Середня ціна імпортного природного газу у жовтні 2018 року склала 9059,13 грн (323,44 дол.) за 1 тис. куб. м.

Про це пише "Хвиля" з посиланням на прес-службу Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Державна фіскальна служба України розрахувала середню вартість імпортного природного газу, що склалася у процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України в період з 1 по 31 жовтня 2018 року, яка становить 9059,13 грн, або 323,44 дол., за 1 тис. куб. м", — сказано в повідомленні.

газ
газ

Раніше повідомлялося, що якщо доходи громадян не змінюються, а тариф зростає, то сума коштів, яку людина платить за опалення, також не змінюється. Зростання тарифів повинна компенсувати субсидія.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Про це повідомили представники Мінсоцполітики.

Оновлені тарифи, які сьогодні є для більшості громадян непідйомними, повинна компенсувати виділена субсидія, розмір якої також пропорційно збільшується. Тобто сума, яку платить держава за людину, зростає відповідно до підвищення комунальних тарифів.

Таким чином, переконують у відомстві, субсидіанти не відчують подорожчання газу та інших послуг. Їх частка оплати залишиться незмінною.

опалення
опалення

Нагадаємо, що з 1 листопада в Україні діє новий тариф на блакитне паливо. Так, за тисячу кубів газу для потреб населення підвищили ціну до 8550 грн.

Наступне підвищення запланували на травень, тоді ціна може зрости до 9851,66 грн за 1 тис. куб. м. А до 2020 вартість газу перетне так звану психологічну позначку і досягне ціни 12 313 грн.

Така була вимога Міжнародного валютного фонду, який зобов'язав Україну встановити ціну на газ на рівні ринкової.

Нагадаємо, що потрібно зробити українцям, яким затримують субсидії.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти розповіли фермерам, чим обернеться їх економія на добривах.

Також Знай.ua писав про те, що чим більше ростуть ціни на продукти, тим біднішим стає меню середнього українця.