Верховна Рада прийняла за основу в першому читанні законопроект №9260 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів", необхідних для прийняття проекту держбюджету на 2019 рік. Про це повідомляє Хвиля.

Документ після низки невдалих голосувань підтримали 233 нардепа.

Законопроектом передбачається збільшити з 1 липня 2019 року ставки акцизного податку на тютюнові вироби на 9 відсотків (прогнозний індекс споживчих цін у 2018 році). При цьому пропонується встановити нульову ставку акцизного податку на спирт етиловий, що використовується для виробництва харчового оцту, парфумерно-косметичної продукції та продукції технічного призначення.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше ми писали, що український парламент прийняв рішення відхилити пропозицію Кабміну щодо підвищення акцизного податку на тютюнові вироби, вино, пиво і спиртовмісні продукти.

Відомо, що планувалося збільшити ставки податку на 1 000 штук сигарет з 2071,01 гривні до 2257,4 гривні. Таким чином пачка сигарет стала б коштувати 40 гривень.

"Ситуація з Іраном вплине на зростання ціни на нафту в усьому світі, включаючи Україну. Ситуація на Сході нестабільна і ми не розуміємо, як по Ірану буде виходити", - пояснив експерт.

Варто відзначити, що уряд планував підняти ставки на 9%, аргументуючи це "забезпеченням формування доходної частини державного бюджету України на 2019 рік". Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Нагадаємо, українці з жахом чекають підвищення цін на сигарети.

Знай.uа писав про те, що в Україні з 1 грудня збільшать соцвиплати.

Як повідомляв Знай.uа українцям порадили запасатися алкоголем, ціни злетять до небес.