Національний банк України (НБУ) станом на 10 листопада 2018 року встановив офіційний курс на рівні 27,89 грн/долар, що на 3 копійки нижче в порівнянні з попереднім банківським днем.

Ця інформація була оприлюднена на сайті регулятора у п'ятницю, 9 листопада.

Офіційний курс гривні до долара на 10 листопада встановлено на такому рівні: 2789,1641 гривень за 100 доларів (-3,5093 гривень).

При цьому курс долара на 9 листопада становить 2792,6734 гривень за 100 доларів.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, імплементація плану дій BEPS повинна покінчити із зарплатою в конвертах. Однак, українцям доведеться дорого за це заплатити, віддаючи державі половину своєї зарплати.

Експерти впевнені, що нововведення допоможе зрости ВВП країни і рівню зарплат українців, але частина підприємств просто розориться, не витримавши навантаження.

На сьогоднішній день з офіційної зарплати середнього українця вилучається три податку – 18% ПДФО, 22% ЄСВ і 1,5% військовий збір. Тобто з 10 тис. грн. "брудними" на руки українець отримує 5850 грн., решта йде державі. Все це відповідає 41,5% податкового навантаження

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", BankID - це єдина електронна система верифікації людини, яка дозволяє підтвердити особу дистанційно і отримати доступ до адміністративних і банківських послуг. Якщо коротко, то всі документи, що посвідчують особу, будуть зберігатися у вашому електронному запису.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Україні громадяни все частіше відкривають банківські картки, а також все популярнішими стають кредити на споживчі цілі. Активне зростання попиту на послугу можна пояснити не тільки збільшенням потреби в позиках, - пише UBR.