Українська влада ускладнила заробітчанам та емігрантам життя. Але, і не тільки їм, а в першу чергу - бандитам, наркоторговцям та терористам.

Тепер в Україні діє закон № 2599-VIII "про кримінальну відповідальность за перетин кордону за межами пунктів пропуску з метою заподіяти шкоду інтересам держави або силовиками з країни-агресора".

Про це стало відомо завдяки документу, який було опубліковано в офіційному парламентському виданні "Голос України".

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як це працюватиме

З'явилася інформація, що перетин кордону з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонено в'їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил, або інших силових відомств держави-агресора будь-яким способом поза пунктами пропуску, або без необхідних документів, або за документами з недостовірною інформацією передбачається покарання у вигляді ув'язнення строком до 3 років.

А ось за повторне вчинення порушення особою або групою осіб, покаранням буде позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. За порушення із застосуванням зброї передбачається ув'язнення на термін до 8 років.

Варто нагадати, що Рада національного банку пропонує розробити програму випуску цільових облігацій внутрішньої держпозики для фінансування окремих галузей економіки.

Про це сказано в рішенні Ради НБУ "Вплив політики державних запозичень та податкової політики на стан грошово-кредитної сфери України". Його підписав глава Ради НБУ Богдан Данилишин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінсоцполітики планує посилити підтримку соціально незахищених українців, і призначити ще одну форму субсидій. Про це повідомляється в наказі № 604 Мінсоцполітики від 2 лютого 2018, опублікованого у відкритому доступі. Новий документ говорить про те, що в Україні з'являться житлові субсидії на оплату внесків з встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку (лічильників).

Нагадаємо, Євробляхи по-новому: які суми за розмитнення здере "закон Южаніной".

Як повідомляв Знай.uа доставка посилки дорожче? Закордонний шопінг стане не по кишені простим українцям.

Знай.uа писав, паліть кропиву: ціни на сигарети змусять українців кинути шкідливу звичку.