На неділю, 11 листопада, в "ДНР" і "ЛНР" призначені фейкові вибори "глав республік і депутатів Народної Ради".

Про це відзначає Світлана Гудкова.

Відомо, що вже низка країн ЄС та США, а також різного роду міжнародні організації, як ОБСЄ та ООН уже встигли засудити проведення виборів на окупованій території Донбасу.

У Росії в свою чергу готуються визнати результати "волевиявлення" жителів Донбасу.

Наразі вже відомо, що на посаду так званий керівників "ЛДНР" зареєстревались 4 та 5 кандадатів у кожній з "республік", проте спроба Кремля показати всю "демократичність" майбутнього голосування провалилася.

"Росія може і повинна скасувати бутафорські "вибори" 11 листопада. Це фарс, оскільки Кремль вже помазав ватажків, які будуть служити йому в ролі власних ставлеників", — написало в Twitter посольство США в Україні.

Варто відзначити, що ще у вересні у Кремлі дали зрозуміти, що крісла ватажків займуть ті ж люди, що і зараз їх займають. Таким чином, найімовірнішим "переможцем" у донецьких терористів стане Денис Пушилін із "офіційним" рейтингом 55,2%, а в луганських — Леонід Пасічник (63%). Явка виборців, намальована Кремлем, повинна скласти близько 70%.

Разом з тим варто відзначити, що представниця Євросоюзу з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз не визнаватиме і буде засуджувати так звані "вибори" 11 листопада, які збираються провести бойовики "ДНР" і "ЛНР" на тимчасово окупованих територіях україни – Донеччини та Луганщини.

"ЄС вважає, що так звані "вибори", які заплановані на 11 листопада, є незаконними і нелегітимними і не визнає їх. ЄС засуджує ці "вибори", оскільки вони суперечать міжнародному праву, підривають зобов'язання та зобов'язання, взяті мінськими угодами, і порушують суверенітет і закони України", – пояснює Могеріні.

Представниця Євросоюзу нагадала, що угоди, які були підписані в Мінську, повинні передбачати проведення місцевих виборів відповідно до українських законів, а також стандартів ОБСЄ. Таким чином, вибори в ОРДЛО є нелегітимними.

"Ми очікуємо, що Росія повною мірою використовує свій значний вплив на сепаратистів, яких вона підтримує. Положення мінських угод повинні повністю і без зволікання впроваджуватися, починаючи зі всебічного припинення вогню і виведення важкої зброї, з тим, щоб створити необхідні умови для політичних перетворень шляхом місцевих виборів, які вони передбачають", – зазначає Могеріні.

Нагадаємо, у прокуратурі розповіли, що загрожує причетним до "виборів ЛДНР".

Як повідомляв "Знай.ua", українцям пояснили, для чого ліквідували Захарченка.

Також "Знай.ua" писав, що з Кремля злили неймовірну інформацію про угоду з Трампом.

Вибори в "ЛНР" і "ДНР". Хто стане головним бойовиком?