Керівникам організації та проведення "виборів" на окупованих територіях Донбасу загрожує довічне позбавлення волі.

Про це 9 листопада повідомили у прокуратурі Донецької області.

Крім того у відомстві розповіли, що головне управління СБУ у Донецькій та Луганській області вже відкрило кримінальне провадження через проведення псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях.

У прокуратурі також розповіли, що російські куратори продовжують організовувати роботу зі створення ілюзій "виборів" на окупованих територіях.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Порушуючи принципи та норми міжнародного права, намагаючись посилити свій контроль над окупованими територіями через легалізацію представників окупаційної адміністрації та одночасно створити ілюзію "свободи вибору та демократії", представниками влади Російської Федерації проводяться заходи з організації та проведення 11 листопада 2018 року в населених пунктах на тимчасово окупованій території Донецької області так званих "виборов главы ДНР и депутатов народного совета ДНР", що є продовженням злочинних дій, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності України, зміну меж її території та державного кордону на порушення порядку, встановленого Конституцією України", – підкреслили у прокуратурі.

Разом з тим варто зазначив, що так звані вибори, які призначені на 11 листопада на окупованих територіях Донбасу знаходяться на межі зриву, адже так звана "влада" не може забезпечити належну явку людей до "виборчих дільниць".

У свою чергу так звана "влада республік" остаточно втратила вплив на жителів Донбасу, адже вони усвідомили, що вибори голів республік це лише формальність, щоб легалізувати і узаконити перебування при владі нинішніх очільників. В тому, що на виборах будуть відбуватися масові фальсифікації ніхто не сумнівається, як кажуть "вибори є, вибору немає".

Працівників бюджетної сфери під загрозою звільнення змушують іти на вибори аби хоч якось показати «демократичний» виборчий процес, високу свідомість громадян самопроголошених республік, їхню підтримку прийнятого в 2014 році рішення щодо проголошення незалежності і створення ДЛНР, а також підтримку та повну довіру новим керівникам республік Пасічнику та Пушиліну, кандидатури яких затверджені кураторами із Кремля.

Нагадаємо, СБУ дізналася, кому Путін подарує "ЛНР" і "ДНР" на псевдовиборах.

Як повідомляв "Знай.ua", розвідка викрила "план Б" Путіна по Донбасу та Криму.

Також "Знай.ua" писав, що окупанти зібрались зганяти людей на дільниці за допомогою зброї.

Вибори в "ЛНР" і "ДНР". Хто стане головним бойовиком?