Нагадаємо той факт, що держпідприємство "Укрпошта" з першого січня 2019 року закриває послугу доставки пенсій до сільської місцевості. Але це станеться тільки в тому випадку, якщо Пенсфонд не покриє компанії повну собівартість цієї послуги.

Така заява гендиректора "Укрпошти" Ігоря Смілянського вже другий тиждень поспіль непокоїть всю країну. Виявилося, що компанія планує закрити понад 7 тисяч відділень не тільки в сільській місцевості, але і в містах.

Укрпошта
Укрпошта

Тисячі людей залишаться без роботи, а мільйони — без можливості отримати посилку, газету, пенсію, відправити лист або ж заплатити за комунальні послуги. До кінця тижня Кабмін повинен закінчити аудиторську перевірку відомства. Що відбувається з "Укрпоштою" пишуть Вести.

Укрпошта
Укрпошта

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

За даними "Укрпошти", на доставку однієї пенсії вони втрачають 19 грн. В середньому кожне відділення "Укрпошти" щомісяця зазнає збитків у майже 3 тис. грн, тому в листопаді минулого року Мінінфраструктури і МЕРТ погодили новий тариф, після чого передали його на узгодження у Мінсоцполітики та Пенсійний фонд.

відділення Укрпошти
відділення Укрпошти

В цілях економії "Укрпошта" з 11,5 тис. відділень збирається залишити 4,3 тис. Процес уже запущено. У 2017 році закрито 827 філій, 2018м — понад 700 економічно невигідних відділень, а з 1 січня 2019 року "Укрпошта" не доставлятиме пенсії і закриє 5–7 тис. стаціонарних відділень, скоротивши 30% персоналу.

Цей "антикризовий план" менеджери "Укрпошти" починають впроваджувати з листопада і зосередяться на побудові "поштовологістичного та фінансового бізнесу в містах, а також там, де це доцільно і вигідно".

Варто нагадати, що з першого дня 2019 року Укрпошта припиняє доставляти пенсії українцям додому, які не можуть самі дійти до пошти. Це літні люди, самотні люди з важкою інвалідністю, і інші, хто не може забрати пенсії самостійно. Причини таких сумнівних "реформ" на Укрпошті пояснює генеральний директор підприємства Ігор Смілянський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що напередодні стало відомо, що Міністерство фінансів з 1 липня 2019 року хоче обкласти податком посилки українців вартістю понад 100 євро.

Зараз громадянин України може без сплати податків на своє ім'я необмежену кількість посилок митною вартістю до 150 євро кожна

Нагадаємо, в обхід заборони: як українцям забрати свою пенсію.

Як повідомляв Знай.uа можна онлайн: українські банки вводять нову послугу.

Знай.uа писав, поки українці голодують резерви НБУ ломляться від золота.