Всесвітній день боротьби з діабетом

Цей день ввели в 1991 році і відзначають щороку 14-го числа цього місяця. Всесвітня організація охорони здоров'я запровадила його через загрозу зростання кількості захворювань в світі. За резолюцією ООН визнали необхідність продовжувати зусилля з охорони і зміцнення здоров'я людей, забезпечити їх послугами і медичною освітою. Також цією резолюцією Генасамблея ООН закликає держави розробляти програми боротьби з діабетом і доглядати за людьми, які хворіють цим захворюванням. Ця акція повинна розподілятися на весь рік.

Міжнародний день логопеда

Логопеди допомагають не тільки дітям, а й дорослим, які вчасно не отримали свою допомогу. Це свято відзначають щороку тільки співтовариство цих фахівців. Хоча насправді щороку стає все більше людей з дефектами і проблемами мови. Так як роль логопедів для їх пацієнтів дуже важлива, то в 2004 році вирішили заснувати це професійне свято.

Бал дівас -День дітей в Індії

Цей день також є Днем народження Джавахарлала Неру, який був видатним державним діячем і першим прем'єр-міністром незалежної Індії. У Бал дівас влада просить батьків і вчителів допомагати дітям і робити так, щоб вони виросли відповідальними громадянами. Неру мріяв бачити дітей, які мають власну гідність, впевнені в своїх можливостях. У це свято в Індії проводять різні фестивалі, конкурси, змагання та інші великі заходи для дітей. Ще сьогодні збирають пожертви і оголошують результати дитячих конкурсів на національному та міжнародному рівнях. Також цей день стає хорошим приводом, щоб вся сім'я зібралася на свято.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Православні свята:

  • Мучениць Кіріени і Юліанії.
  • День пісний.
  • Безсрібників і чудотворцeв Косми і Даміана.

Кузьминки

У цей день відзначається пам'ять двох братів, святих безсрібників Косми і Даміана, що жили в другій половині 3 -початку 4 століть. У день цих святих гралися останні весілля, кувалося щастя молодих. Святих вважають покровителями ковалів і жіночого ремесла, хранителями сім'ї. Сьогодні жінки сідали прясти шерсть, щоб встигнути зв'язати речі на зиму і виткати теплу тканину.

Іменини в цей день

Адріан, Олександр, Давид, Денис, Дмитро, Єлизавета, Іван, Кузьма, Петро, Сергій, Уляна, Федір, Яків

Раніше Знай.ua повідомляв, що 8 березня не буде, вже придумали заміну

Нагадуємо, що карпатський мольфар, який передбачив війну, зробив сенсаційне пророцтво

Також раніше Знай.ua повідомляв, українці панікують через перенесення Різдва.