Міністр оборони України Степан Полторак під час засідання Кабінету міністрів у середу, 14 листопада, відмовився підтримувати бюджет на 2019 рік.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що імовірною відмовою Полторака голосувати за проект бюджету могло стати істотне недофінансування потреб армії.

"Фінансування не дає нам можливості в повному обсязі закуповувати необхідну техніку", — наголосив Полторак.

Прем'єр-міністр відразу ж відзначив, що проект бюджету передбачає фінансування оборонного сектору на рівні 5,3% ВВП, попри те, що законодавство передбачає нижню межу у 5% ВВП.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що міністр оборони України Степан Полторак, при звільненні з військової служби отримав 1,4 млн. гривень розрахункових коштів.

Ця інформація з'явилася у вівторок, 6 листопада, у змінах до декларації Полторака. При цьому, Степан Полторак залишився міністром оборони, тільки тепер - цивільним. На додачу він отримав ще й бонус - орден Богдана Хмельницького I ступеня.

Варто відзначити, що президент України Петро Порошенко 13 жовтня підписав указ про звільнення міністра оборони України Степана Полторака з військової служби. Степан Полторак пішов з ВСУ у званні генерала армії. Президент України Петро Порошенко також оголосив про його нагородження орденом Богдана Хмельницького I ступеня.

Оскільки з 1 січня 2019 року Міноборони України має очолювати цивільна особа (це вимога нового закону "Про національну безпеку"), Полторак подав рапорт про звільнення з військової служби, але міністром оборони України він так і залишився. Порошенко цей рапорт задовольнив. Степан Полторак очолює Міністерство оборони України з 14 жовтня 2014 року.

Крім того варто додати, що президент України Петро Порошенко під час візиту у Туреччину 3-4 листопада підписав угоду про купівлю турецьких оперативно – тактичних беспилотных літальних апаратів Bayraktar TB2 виробництва компанії Baykar Makina.

Відомо, що угоду підписали Міністр оборони України Степан Полторак, перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський і голова Укроборонпрому Павло Букін.

Нагадаємо, українська армія окупувала престижний рейтинг.

Як повідомляв "Знай.ua", слідом за Полтораком полетіла ще одна голова.

Також "Знай.ua" писав, що Полторак розкрив подробиці вибухів на складах.

Міністр оборони України Степан Полторак пішов у відставку. Відома нова посада екс-міністра