Українські військові попрацювали на славу. В цьому їм допомогли оборонні підприємства і старання всього народу, який її годує, одягає і взуває. Так, ЗСУ замкнули список із десяти найкращих європейських армій. Варто зазначити, що ми обігнали в цьому рейтингу Чехію та Швецію.

Цей список склав проект Global Firepower. Про це повідомляють українські ЗМІ.

ЗСУ
ЗСУ

Українські захисники кожен день ризикують найціннішим що у них є - своїм життям. Кожен день доводиться відпрацьовувати бойові маневри, і це не навчання. Українська армія працює в справжніх бойових умовах - в режимі війни. В рейтингу Україна посіла десяте місце, поступившись Греції та Польщі, які опинилися на дев'ятій і восьмій позиціях.

ЗСУ
ЗСУ

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За оцінками експертів, військовий бюджет нашої країни склав 4,88 мільярда доларів. Служить в армії близько 1,1 мільйона людей. В Україні нарахували 2214 танків. Також армія має 240 військових повітряних суден. Серед них 39 винищувачів і 25 кораблів. Перше місце в рейтингу Європи посіла Росія. На другому розташувалася французька армія, а на третьому — Великобританія.

Варто нагадати, що міністр оборони України Степан Полторак, після звільнення з військової служби отримав 1,4 млн. гривень розрахункових. Ця інформація з'явилася у вівторок, 6 листопада, у змінах до декларації Полторака. При цьому, Степан Полторак залишився міністром оборони, тільки тепер - цивільним. На додачу він отримав ще й бонус - орден Богдана Хмельницького I ступеня.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко 13 жовтня підписав указ про звільнення міністра оборони України Степана Полторака з військової служби. Степан Полторак пішов з ЗСУ у званні генерала армії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що осінній призов-2018 опинився під загрозою зриву, адже явка майбутніх солдатів у військкомати залишається рекордно низькою. У Києві рекордно впала явка у військкомати. На осінній заклик відгукнулося лише 8% майбутніх солдатів. Це означає, що у комісаріати з'явився лише кожен дванадцятий призовник.

"Явка призовників у Києві рекордно низька. На сьогоднішній день у військові комісаріати прибутку всього 8% юнаків - мешканців столиці. Тобто, жителі Києва до призовних дільниць як не зверталися, так і звертаються", - розповів комісар.

Нагадаємо, у "Вагнера" поповнення: знищена велика група путінських головорізів.

Як повідомляв Знай.uа звали в армію - ніхто не прийшов: призов 2018 обернувся порожнім військкоматом.

Знай.uа писав, українські ракети над Кримом розірвали небо на дрібні частини: епічне відео.