Повір'я

Народне повір'я говорить, що в цей день святі Акіндін і Пігас оглядають житниці. Дбайливим господарям вони допомагали, а для недбайливих придумували повчання або суворе покарання. Найбільше предків хвилювало, як управлятися з урожаєм і зберегти його надійно. Тому і перевіряли комори і кліті на готовність.

Люди вірили, що в овінах і клунях є домові, які не показуються в спражньому вигляді нікому. Овінніка не вважали злим духом, але ставилися з повагою. Селянам ніхто не заважав топити стодол і сушити зерно, але все ж перед роботою просили у нього дозволу. А якщо хто образить овінника, то він може розлютитися і спалити весь урожай, перекинути вогонь на снопи.

Прикмети на 15 листопада

  • Якщо по небу пливуть рідкісні хмари або небо зовсім чисте, то незабаром настануть холоди.
  • Якщо на Акиндіна і Пігаса дороги розвезло, то морози прийдуть тільки в грудні.
  • Якщо синиця тулиться до хати, то скоро настане зима.
  • Якщо синиці починають частіше звичайного вилітати з гнізда і клювати кору дерев, то погода незабаром зміниться в гірший бік.
  • Якщо галки зграями підлітають до дому, то скоро піде снігопад.
  • Цей день гарний для покупки речей і одягу.
  • Народжені 15 листопада зазвичай доживають до старості. Вони відрізняються тим, що пізно лягають спати. Носити їм слід гранат.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що 8 березня не буде, вже придумали заміну

Нагадуємо, що карпатський мольфар, який передбачив війну, зробив сенсаційне пророцтво

Також раніше Знай.ua повідомляв, українці панікують через перенесення Різдва.