Міжнародний день, присвячений терпимості

У цей день в 1995 році ЮНЕСКО прийняли Декларацію принципів терпимості, а через рік Генасамблея ООН зробила пропозицію щороку відзначати день, який присвячений терпимості і приурочувати до нього заходи, які орієнтуються на широкий загал і на навчальні заклади.Відповідно до цієї декларації всі люди різні за своєю природою, але у них рівні права. Терпимість, згідно з цією декларацією, це повага, правильне розуміння і прийняття культурного різноманіття, їх форм вираження і способів проявів індивідуальності кожної людини. Якщо говорити про державу, то терпимість вимагає дотримання правопорядку, неупередженого і справедливого суду, а також надання кожній людині можливості соціального і економічного розвитку без дискримінації.

День працівників радіо, телебачення і зв'язку України

Цей день встановили через Указ Президента України в 1994 році, щоб підтримати ініціативу цих працівників. Хоча указ від 11 листопада, але відзначають день щороку 16 листопада. У працівників цих сфер девізом став: «Ми працюємо, щоб Україна стала розвиненою інформаційною державою». За допомогою праці більш ніж 250 000 працівників зв'язку та інформатизації між людьми і містами скоротилася відстань, поширення отримувала не тільки інформація, але і духовно-моральні цінності. В цей час підводять підсумки і будують плани на наступний рік.

Православні свята:

  • День пісний.
  • Mученіков Акепсіма єпископа, Йосипа пресвітерa і Аіфала диякона.

Анна Холодна

У цей день відзначається пам'ять святої княжни Анни Всеволодівни - доньки київського князя Всеволода Ярославича і грецької царівни, дочки Костянтина Мономаха. Наші предки в цей день спостерігали за погодними умовами. Вони говорили:«Анна без снігу - не чекай хліба», пророкуючи майбутній урожай. Якщо в цей день був мороз, то осінь буде голодною. Сильне горіння дров в печі і полум'я в трубі означало, що варто очікувати бурі. А якщо низько пливли хмари, то наближається сильна холоднеча. У цей день дівчата теж займалися рукоділлям, пряли льон і ткали.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Іменини в цей день

Олександр, Ганна, Богдан, Василь, Вікентій, Володимир, Євдокія, Іван, Ілля, Йосип, Кузьма, Микола, Павло, Петро, Семен, Сергій, Федір, Федот

Раніше Знай.ua повідомляв, що 8 березня не буде, вже придумали заміну

Нагадуємо, що карпатський мольфар, який передбачив війну, зробив сенсаційне пророцтво

Також раніше Знай.ua повідомляв, українці панікують через перенесення Різдва.