Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс американської валюти на п'ятницю, 16 листопада. Стало відомо, що гривню трохи зміцнили – 27,77 грн за долар, порівняно з показниками у четвер, 15 листопада.

курс валют
курс валют

Курс долара Нацбанку на 16 листопада

Офіційні курси валют встановлено на такому рівні:

- 100 доларів США – 2777,4256;

– 100 євро – 3139,8796 гривень.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Таким чином, долар подешевшав на 6 копійок. Курс євро з четверга впав на 5 копійок.

Раніше повідомлялося, що майже 2 грн втратило євро в ціні вже з кінця вересня. Осінній максимум, за курсом НБУ, був зафіксований 28 вересня і становив 33 грн та майже 13 коп. До 13 листопада євро коштував вже 31,43 грн. Тобто виходить, що кожен день євро дешевшає не менш ніж на 1 копійку. Пише "Сьогодні".

Як стверджують експерти, причини такого падіння курсу слід шукати не в українській економіці. У нас в країні, як і в багатьох інших, курс євро встановлюється через курс долара. І, якщо причини зміни курсу пов'язані з ситуацією всередині нашої країни, курси долара і євро змінюються синхронно. Якщо ж вони рухаються в різних напрямках, як в даному випадку, найімовірніше, причина криється у зміні курсу долара до євро, або ж навпаки.

курс валют
курс валют

Падіння курсу євро і зміцнення місцевої валюти зараз відбувається в багатьох країнах. Так приміром, у Великобританії ЗМІ пишуть, що фунт стерлінгів сьогодні найміцніший за останні 3 місяці. У Білорусі пишуть, що курс євро майже зрівнявся з курсом долара. А в Молдові переважають новини про те, що "Євро впав".

Однією з головних причин падіння євровалюти тамтешні ЗМІ називають триваючу підготовку до Brexit. Зокрема, особливо різке падіння євро було зафіксовано після заяви глави Єврокомісії Жана-Клода Юнкера про те, що угоду про вихід Британії з Євросоюзу буде підписано у найближчі тижні.

Курс валют
Курс валют

Нагадаємо, через недопрацьованість закону підприємці не знають, як уникнути штрафів.

Як повідомляв портал "Знай.ua" після зростання ціни нафта почала повільно повертатися до своєї початкової позначки.

Також "Знай.иа" писав, протягом листопада експерти очікують зниження курсу валюти.