Накопичувальна система пенсій: коли запрацює нововведення?

пенсії в Україні
пенсії в Україні

Міністерство соціальної політики запропонувало відстрочити запровадження другого накопичувального рівня пенсійної системи на 1 рік - до 1 січня 2020 року. Українці будуть віддавати 2% зі своєї зарплати на накопичувальний рівень. Щорічно ставку будуть збільшувати, поки вона не досягне 7% зарплати. Додатковий внесок: 2-7% зарплати (мінімальний внесок в 2019-му мав бути 83,4 грн).

Дивіться: як працює пенсійна накопичувальна система

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

В Україні обіцяють побудувати "європейські" дороги

найгірші дороги України
найгірші дороги України

Міністерство регіонального розвитку планує побудувати нові дороги за зміненими стандартами, які будуть більш безпечними. Згідно з пропонованими змінами, ширину крайньої лівої смуги для швидкісного руху легкового транспорту пропонується звузити з 3,75 м, до 3,5 м. Крім того, за рахунок оптимізованої лівої смуги на дорогах 1 і 2 категорій планується робити зупиночну смугу шириною 2,5 м, а 3 м.

Путін – злодій: російські школярі влаштували справжній бунт

Російські школярі та студенти запустили флешмоб - вони пишуть "Путін злодій" на дошках в аудиторіях. Відомо, що фотографії з відповідними написами почали публікувати у коментарях до публікації в одній із груп забороненої в Україні соціальній мережі "Вконтакте". Відомо, що до акції вже приєднались учні шкіл у містах Гусиноозерськ в Бурятії, школа в Краснодарі і Університет імені Лобачевського в Нижньому Новгороді, а також Московський Геолого-Розвідницький Технікум (МГРТ).

Саудівська Аравія помститься за вбивство Хашоггі

Джамаль Хашоггі, Саудівська Аравія
Джамаль Хашоггі, Саудівська Аравія

Саудівська Аравія не пробачить вбивць журналіста Джамаля Хашоггі. Прокуратура країни в особі генпрокурора вимагає стратити п'ятьох з 11 обвинувачених у страшний вчинок.

"Генеральний прокурор Саудівської Аравії повідомив, що буде вимагати смертної кари для п'ятьох з 11 підозрюваних, яким пред'явлені звинувачення у вбивстві відомого журналіста Джамаля Хашогги", - йдеться у публікації.

Дивіться: подробиці вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі

Допомога МВФ: Україні доведеться підвищувати тарифи

Міжнародний валютний фонд погодив з українською владою нову 14-місячну програму stand-by обсягом 3,9 млрд дол, яка підлягає затвердженню Радою директорів Фонду. Тепер виконавча рада Міжнародного валютного фонду очікує прийняття Верховною Радою державного бюджету України на 2019 рік і підвищення тарифів на опалення для затвердження нової 14-місячної програми.