Російські школярі та студенти запустили флешмоб - вони пишуть "Путін злодій" на дошках в аудиторіях.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Відомо, що фотографії з відповідними написами почали публікувати у коментарях до публікації в одній із груп забороненої в Україні соціальній мережі "Вконтакте".

Відомо, що до акції вже приєднались учні шкіл у містах Гусиноозерськ в Бурятії, школа в Краснодарі і Університет імені Лобачевського в Нижньому Новгороді, а також Московський Геолого-Розвідницький Технікум (МГРТ). Відомо, що приводом до такого флешмобу став скандальний випадок у красноярській школі, де одна із вчителів повідомила школярам про те, що за такий напис "за радянських часів був би розстріл".

Скандал розгорівся після того, як учитель історії та суспільствознавства школи в селищі Тайговий Красноярського краю відчитала учнів 10 "А" класу за анонімну напис на дошці, де було вказано, що "Путін злодій".

У свою чергу один з випускників школи, знайомий з обставинами події, розповів, що "розбір польотів" відбувся 13 листопада, а сам напис хтось зробив на шкільній дошці днем ​​раніше на перерві.

"Президент наш, якому 10 "А" завдав вчора глибоке образу, і за яке за радянських часів був би розстріл (...) шле вам привіт", - заявила вчитель.

Також вона показала першу шпальту місцевої газети, стаття якої була присвячена перемозі одного з проектів "Фонду розвитку Богучанської району" в конкурсі президентських грантів для НКО.

Ученицю, яка зазначила, що президент РФ Володимир Путін шле вітання не школярам, ​​а Богучанської, і взагалі неясно, що він зробив для Тайгового, педагог одернула. Кілька разів Ковальова повторила, що школярі повинні говорити тільки з дозволу вчителя.

Педагог відзначила, що їй повинні бути вдячні за те, що вона не "розкрутила цю справу" і не викликала поліцію, де "швидко б встановили, хто це зробив". Автору написи вона порадила звернутися в Кремль, звідки "швиденько вилетять сюди і розберуться".

"У Путіна охоронці є! Його охороняють. А якийсь учень або учениця "10А" раптом звинувачує його в крадіжці. У вас є докази?" - продовжила розгляд вчителька.

Нагадаємо, Навальний отримає шалену компенсацію через звірства силовиків.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін з Сінгапуру оголосив про новий "удар".

Також "Знай.ua" писав, що Путін взяв моду запізнюватись, але цього разу на нього чекав "сюрприз".

Новий флешмоб школярів "Путін - злодій"