Повір'я

За повір'ям наших предків, в цей день нечисть гуляє по вулицях і навіть намагається потрапити в будинок, щоб поцупити розпечене вугілля або дрова з печі. Тому сьогодні предки не виходили з дому, займалися домашньою роботою і нікому нічого не давали: ні вугілля, ні вогонь, ні дрова, ні гроші. Особливо побоювалися сусідів. Інакше віддавши щось, віддадуть і щастя з удачею. А якщо вийти на вулицю, то можна зустрітися з нечистою силою і накликати на себе неприємності.

Будинок вважався одним з найбільш захищених місць, не тільки від тварин, людей і погодних умов, але і від духів. Тому на віконницях, на дверях вирізали серпи, хрести, вішали різні металеві предмети, які оберігали від нечисті. Хрест був на Русі задовго до християнства і це був скоріше солярний символ, сонця і світла. Адже нечисть боїться сонця і ховається на світанку. А віконниці захищали від протягу, з яким з будинок можуть проникнути злі духи.

Прикмети на 17 листопада

  • Якщо сонце оточене білими колами, то незабаром закрутить сніжна буря.
  • Якщо мишей з'явилося більше звичайного - бути лютій зимі.
  • У цей день не можна позичати гроші.
  • Якщо на Ярему зіграти весілля або влаштувати угоду, то молоді розлучаться, а результат угоди не буде успішним.
  • Якщо в цей день чоловік вирішить піти до іншої жінки, то його необхідно утримати і надалі він буде вірним.
  • Народжені 17 листопада всього в житті добиваються в зрілі роки. Їм дано дар поводження з глиною і деревом. Носити їм слід агат.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що 8 березня не буде, вже придумали заміну

Нагадуємо, що карпатський мольфар, який передбачив війну, зробив сенсаційне пророцтво

Також раніше Знай.ua повідомляв, українці панікують через перенесення Різдва.