Наразі неможливо скасувати підвищення ціни на газ на 23,5%.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв'ю Reuters.

За словами Гройсмана, Кабінет міністрів не йтиме на поводу у опозиційних партій, які вимагають скасувати підвищення тарифів на газ для населення.

Прем'єр міністр вкотре відмітив, що вимушено пішов на цей непопулярний крок, аби отримати додаткові кредити Міжнародного валютного фонду.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Гройман зазначив, що скасування підвищення ціни на газ послабить Україну.

"Варто зазначити, що зараз у Раді зареєстровано чимало законопроектів, які мають на меті скасувати останнє підвищення цін на блакитне паливо для населення та встановити мораторій на підвищення цін." говориться у повідомленні

"Популізм призвів до слабкості України. Цього не можна допускати" Володимир Гройсман

Нагадаємо, що з'явилися дуже погані і холодні новини для споживачів опалення. Так, з-за боргів теплопостачальних підприємств перед НАК "Нафтогаз України", в 12 містах немає можливості запустити опалювальний сезон.

На сайті "Нафтогазу" повідомляється, що в даний момент компанія не має можливості надати номінації на газ 22 підприємствам.

"Поки більшість міст починають опалювальний сезон без проблем, в декількох люди мерзнуть через бездіяльність своєї влади. Зараз в епіцентрі проблем з опаленням - Кривий Ріг, Херсонська область, міста Сміла, Сєвєродонецьк, Первомайськ та Шепетівка", - повідомляється на сайті компанії.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", Міністерство соціальної політики пропонує скасувати конкретні терміни, в які Пенсійний фонд повинен повертати позики казначейству. Таке рішення міністр соціальної політики Андрій Рева виніс на засідання уряду 14 листопада.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що комунальне підприємство "Кіївтеплоенерго" обіцяє до кінця цього року не підвищувати тарифи на теплову енергію для населення.