Валютна торгівля перед вихідними завершилась 16 листопада подорожчанням долара на 1 копійку. Міжбанк закрився з 27,77-27,80 грн/$, повідомив директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний, передає UBR.ua.

Настрій на торгах був таким же, як і весь тиждень. Повідомляється, що превалювали продажі долара, і його надлишок Нацбанк викуповував. Банкіри вважають, що чиновники придбали сьогодні звичні $10 млн.

курс валют
курс валют

Саме підтримка НБУ дозволила трохи підняти курс долара, який протягом п'ятничних торгів просідав до 27,745 грн/$.

"Тон сьогоднішнім курсових трендам задало стартове зниження котирувань, мотивувавши регулятора до оперативної участі в торгах з викупом валюти, що активізувало попит і підтяг котирування вгору до вчорашнього рівня", - пояснив Курінний.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

курс валют
курс валют

Попит на валюту залишається невеликим, хоча обсяг гривневої поступово підростає: 16 листопада залишки банків на коррахунках в НБУ збільшилися на 1,7 млрд грн (до 55,1 млрд грн), а обсяг ліквідності, мобілізованої регулятором через депозитні сертифікати, знизився на 2 млрд грн (до 28,8 млрд грн).

Олег Курінний спрогнозував на понеділок досить широкий діапазон коливань - 27,75-27,85 грн/$.

Курс долара
Курс долара

"Не думаю, що ми побачимо з понеділка істотне розгойдування курсу на міжбанку. Попит на долар не зростає, тому торгівля обіцяє бути спокійною. Думаю, рух курсів по 1-3 копійки в день - тренд не одного тижня. Мінімальний рух котирувань може продовжитися до кінця листопада", - спрогнозував голова правління RwS Bank Владислав Кравець.

Курс долара. Фото: скриншот YouTube
Курс долара. Фото: скриншот YouTube

Раніше ми писали, що у найближчі два тижні російський рубль буде балансувати на межі падіння, а після новорічних свят майже гарантовано відбудеться новий обвал. Про це повідомляє "Лента" з посиланням на заступника директора аналітичного департаменту "Альпарі" Анну Кокореву.

Нагадаємо, долар по 30? Українців попередили, що приготувала наступний тиждень.

Як повідомляв Знай.uа, які перспективи очікують студентів і заробітчан в 2019 році.

Знай.uа писав, що Польща перекриває кисень заробітчанам.