Здатності України протистояти агресії Росії США будуть посилювати і надалі. Так, в 2019 році планується зміцнення військово-технічного співробітництва, а також надання військової допомоги ВСУ.

Про це повідомили на Спільній заяві Комісії стратегічного партнерства Україна-США у Вашингтоні.

Надання допомоги, а також зміцнення військово-технічного співробітництва у довгостроковій перспективі має сприяти посиленню обороноздатності України. Повний текст опублікувала прес-служба МЗС України.

"Обидві сторони вирішили, що розміщення повноцінних сил міжнародної безпеки під мандатом ООН на підконтрольних територіях Росії Донбасу, включаючи українсько-російським кордоном, створить необхідні оборонні умови для повної імплементації Мінських домовленостей", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також США засудили агресивні дії Росії проти міжнародних морських перевізників, які слідують по Чорному і Азовському морях, а також через Керченську протоку в українські порти.

Українська і американська сторони підкреслили, що агресія Росії в Азовському морі створює нові питання безпеки, а також економічні, соціальні та екологічні загрози для цілого азово-чорноморського регіону.

Крім того, у Вашингтоні підтвердили свою прихильність підтримки санкцій щодо Росії з-за її агресії проти України.

Нагадаємо, у мережі показали пику вбивці українських героїв. Бойовик з позивним Скеля воює на боці терористичної організації ДНР.

Як повідомляв Знай. ua, військові знайшли "загублену" субмарину, але не всю. На борту субмарини знаходилися 44 людини.

Знай. ua писав, що в Росії вперше встановили правдивий пам'ятник Путіну. Справжнє обличчя Кремля - як на долоні.