На 89 році життя померла відома українська оперна співачка Діана Петриненко. Відомо, що артистка померла ввечері 17 листопада.

Про це стало відомо завдяки повідомленню режисера Сергія Проскурні.

"Тільки що відійшла у вічність Діана Петриненко", – повідомив режисер.

Діана Петриненко - лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка (1972). Її лірико-колоратурне сопрано підкорило сотні тисяч шанувальників камерної та оперної музики по всьому світу. У репертуарі співачки були не тільки оперні арії, але і романси, українські та російські народні пісні.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У 1970 році співачці було присвоєно звання народної артистки УРСР. Через п'ять років вона отримала звання народної артистки СРСР. Гастролювала в США, Канаді, Італії, Франції, Японії, Угорщині, Фінляндії.

Родом вона з Білоусовки Черкаської області. Її син Тарас Петриненко - відомий співак, автор пісні "Україно", яка стала неофіційним гімном країни.

Варто нагадати, що в суботу, 17 листопада, в Москві з життя пішов легендарний радянський співак Євген Осін. Цю інформацію повідомили російські ЗМІ. Відомо, що відомий виконавець помер у віці 54 років.

"Помер співак Євген Осін. Музикант і виконавець помер у своїй квартирі в Москві у віці 54 років. Причина смерті поки не називається", - пишуть російські ЗМІ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що начальник відділу прикордонної служби "Ділове" майор Вадим Березинський, на якого скоїли наїзд контрабандисти цигарок у Закарпатській області, помер у лікарні. Про це повідомив голова ДПСУ Петро Цигикал на сторінці в Facebook.

зокрема, він зазначив, що прикордонник помер, не приходячи до тями у лікарні. Крім того Цигалик зазначив, що контрабандист, який скоїв наїзд вже затриманий і знаходиться в місцевому відділі поліції.

Нагадаємо, страшна трагедія в житті Євгена Осика: співак провів останні дні життя у муках.

Як повідомляв Знай.uа помер легендарний співак 90-х, всі обожнювали його пісні.

Знай.uа писав, його знав кожен: помер відомий сценарист, світ занурився в траур.