Так звана пропозиція Росії "обміняти Крим на Донбас" є для України абсолютно неприйнятною, однак Київ спокійно може використовувати подібні гучні заяви Кремля у своїх інтересах.

Володимир Путін
Володимир Путін

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну заяву екс-заступника начальника Генштабу ЗСУ Ігоря Романенка.

Військовий зазначає, що Київ може зробити вигляд, ніби погоджується на подібний план, однак за умови, що він буде виконуватися поетапно.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Тобто говорити, що ми зовсім відмовляємося - стратегічного сенсу немає. Але ми говоримо, що максимум, на що ми можемо піти - на поетапне вирішення питання. А там - або віслюк здохне, або султан помре", - заявляє Романенко.

Такий план, за його словами, може бути шансом на запровадження миротворців на окуповані території Донбасу. Але експерти з США Україні радять діяти в питанні миротворчої місії більш радикально.

ОБСЄ
ОБСЄ

"Американці пропонують Україні жорстко перекрити "кордон", нікого і нічого не пускати, відключити навіть ресурси - електроенергію та воду. І там дуже швидко складеться революційна ситуація, допустити яку Росія не може. Вона це не витягне і таким чином можна зрушити цей процес", - пояснив генерал.

бойовики "ЛДНР"
бойовики "ЛДНР"

Нагадаємо, керівникам організації та проведення "виборів" на окупованих територіях Донбасу загрожує довічне позбавлення волі.

Про це 9 листопада повідомили у прокуратурі Донецької області.

Крім того у відомстві розповіли, що головне управління СБУ у Донецькій та Луганській області вже відкрило кримінальне провадження через проведення псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях.

Раніше Знай.uа писав про те, що Росія втратила Україну в контексті будь-якої співпраці і тому програла війну.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час конференції Halifax International Security Forum в Канаді, пише gazeta.ua.

"Путін дозволив провести повну заміну українського суспільства", - Павло Клімкін.

Також Знай.uа повідомляв, що після завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" Росія може відкрито піти агресією на Україну.