Повір'я

В цей день на водоймах вставав лід, завдяки якому можна було приступити до підлідної риболовлі і їздити прямо по поверхні водойм. Селяни вважали, що лід, це не просто природне явище, але і дуже могутній дух, який бореться з водяним за владу на річці. Взимку всі водяні духи: водяниця, водяні, болотники і болотниця, ховалися на дні болота і річки в своїх палацах і спали до весни. Тому льодовому духу взимку приходила сила.

В цей день ще прийнято було годувати зимових птахів, особливо раділи появі зимородка, це означало, що зима нарешті повністю вступила в свої права. Вважалося, що спів зимородка на гілці перед вікном це на щастя.

Жінки пряли в цей день, але перед роботою зверталися з молитвами до Феодота, так як він вважався покровителем жіночого рукоділля.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

За народним повір'ям, якщо вагітна буде вести себе доброзичливо, скромно і молитися в цей день, то дитина буде здоровою. Якщо ж буде їсти на бігу, то все життя дитина буде неспокійною. А якщо буде багато спати, то малюк стане дуже ледачим в майбутньому.

Прикмети на 20 листопада

  • Якщо рясно йде сніг, то навесні розійдуться річки.
  • Якщо на Федота випав рясний перший сніг і покрив сиру землю, то вродить жито.
  • Якщо випав сніг ліг щільно до стін будинку, то урожай буде непоказним, а якщо є зазори, то багатим.
  • Якщо на дворі ожеледь, то така погода простоїть ще кілька днів.
  • Якщо лід на річках вставав купами, а на дорогах утворювалися снігові купини - це означало, що наступне літо буде хлібним.
  • Якщо галки підняли неспокійний крик - бути снігопаду.
  • Народжені 20 листопада відрізняються працьовитістю. Такі люди дуже працьовиті. Носити їм слід топаз.

Раніше Знай.ua повідомляв, курс долара сильно зіпсує українцям новорічні свята.

Нагадуємо, що легендарна провісниця зробила прогноз на тиждень.

Також Знай.ua повідомляв про те, що існує 5 типів імен, якими ні в якому разі не можна називати дитину.