Через місяць, з 17 грудня, запрацює держстандарт, який регулює систему відеофіксації. Українським водіям знову приходитимуть "листи щастя". Українця пояснили нюанси та нові правила.

дороги

Дефіцит приладів

У стандарті описані технічні вимоги до камер, які будуть вимірювати швидкість на відстані – особливості роботи приладів, умови їх експлуатації. І хоча повна версія документа ще не доступна (наприклад, невідомі моделі камер), передбачається, що "фіксатори" можна буде встановлювати на стовпах, мостах і навіть автомобілях.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, всього в країні планують встановити чотири тисячі систем. Автоматично реєструватися будуть перевищення швидкості, проїзд на червоне світло світлофора, виїзд на зустрічні смуги, тротуари і пішохідні доріжки.

фотофіксація

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Однак на повну система запрацює значно пізніше 17 рудня. Оскільки ще не всі прилади є у наявності. За словами автоюриста, проблема ще й у тому,що наявні системи TruCam не фіксують порушення з прив'язкою до часу.

Інший юрист вважає, що проблема ще й у тому, що за порушення доведеться відповідати власнику авто, саме йому відправлятимуть "листи щастя".

автомобілі

Система

На днях уряд ухвалив правила роботи реєстру "належних користувачів". У цю базу даних власник буде вносити дані про людей, яким він передав у тимчасове користування свій автомобіль. Для цього господар транспортного засобу повинен заповнити заяву на сайті МВС. Там потрібно вказати паспортні дані нового користувача авто, його ідентифікаційний код, адресу проживання, електронну пошту та мобільний телефон, а також марку та державний номер своєї машини. Вказувати в заяві необхідно і термін, на який водієві надається статус належного користувача. Буде суворе обмеження: один автомобіль – один відповідальний водій.

Втім, як запевняють юристи, таким чином все одно проблем не вирішити. Адже власник авто один, а користуватися одним транспортним засобом в родині можуть кілька людей.

Нагадаємо, у поліції розповіли, скільки порушень за місяць роботи зафіксували системи TruCam.

Як повідомляв портал Знай.ua, власники євроблях влаштували дикий бунт на митниці.

Також Знай.ua писав про те, що починаючи з 1 листопада у столиці на деяких вулицях обмежили швидкість руху для водіїв.

Дивіться: Як проходитиме легалізація євроблях в Україні