Всесвітній день телебачення

Генасамблея ООН проголосила це свято в 1996 році, правда в грудні. Тоді в ООН провели перший Всесвітній телевізійний форум. Цим святом ООН визнали, що телебачення робить усе більш сильну дію на прийняття рішень, привертає увагу до загроз безпеці і конфліктів у світі, а також у телебачення є потенційна роль в фокусуванні уваги на інших великих економічних і соціальних проблемах. Телебачення визнали вкрай важливим інструментом впливу на громадську думку. Навіть на світову політику воно теж впливає.

Всесвітній день вітань

Щороку це свято відзначають 21 числа місяця. Головною метою є привернення уваги громадськість на те, на скільки важливо особисте спілкування, щоб зберегти мир. Без застосування сили, одним лише добрим спілкуванням можна вирішити дуже багато конфліктів. А саме свято придумали 2 американця Брайен і Майкл Маккомак під час холодної війни в 1973 році. Це була їхня відповідь конфлікту між Ізраїлем і Єгиптом, тобто в знак протесту проти посилення міжнародної напруженості.

День гідності і свободи в Україні

Це свято заснували Указом Президента ще в 2014 році, але раніше вон з кожним президентом трохи змінювалося. Свято має посприяти утвердженню принципів демократії і свободи. Але історія свята почалася ще в 2005 році. Тоді при владі був Віктор Ющенко, він назвав свято Днем свободи, і відзначали його 22 листопада. Це був день пам'яті про «Помаранчеву революцію», яка почалася роком раніше. На думку держави, цей день повинен був зміцнити ідеали свободи і принципів демократії, пропагувати їх, а також згадати про завоювання Помаранчевої революції.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Однак з приходом на пост президента Віктора Януковича, указ Ющенка скасували, і встановили свято День соборності і свободи, який відзначали 22 січня, таким чином замінивши ще і День соборності України. Коли в 2014 році президентом став Порошенко, він скасував Указ Януковича і відновив День соборності України. При цьому заснував нове свято «День гідності і свободи».

Православні свята:

  • Собор Архістратига Михаїла та прочіx Небесних Сил безтілесних.
  • Архангела Гавриїла.
  • День пісний.

Михайлів день

У цей день відзначають церковне свято - Собор Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних, в який вшановують ангелів та архангелів. Наші пращури помітили, що найчастіше в цей день починалася відлига і дороги відтавали. Тому свято іноді називалося Михайлівські грязі. Це свято знаменувало закінчення всих робіт в селі, як літніх, так і осінніх. Селяни отримували гроші з продажу товарів і платили працівникам за півроку роботи. Господині ж накривали стіл, готували бенкет для гуляння. Сьогодні часто ходили в гості і приймали у себе гостей.

Іменини в цей день

Гавриїл, Марфа, Михайло, Павло, Рафаїл

Раніше Знай.ua повідомляв, курс долара сильно зіпсує українцям новорічні свята.

Нагадуємо, що легендарна провісниця зробила прогноз на тиждень.

Також Знай.ua повідомляв про те, що існує 5 типів імен, якими ні в якому разі не можна називати дитину.