В одному з польських регіонів місцеві чиновники придумали для українців новий вид "контролю". Тепер поляки хочуть колоти українцям свої щеплення від небезпечного захворювання. Так, спеціально для громадян України в школах стартувала інформаційна кампанія про щеплення від кору.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання УНН.

Повідомляється, що Західнопоморський воєводський санітарний інспектор звернувся до батьків школярів щодо вакцинації від кору і склав інформаційну кампанію для навчальних закладів, в яких навчаються діти громадян України.

Акція, по всій видимості, має на меті заохотити українців, які і в Україні вельми неохоче роблять щеплення, погодитися на вакцину в Польщі. Адже в Польщі все краще, дешевше. І взагалі, жити там просто казка. Чи не так, наш любий читачу?

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Лікарня
Лікарня

А ось прес-секретар воєводської санітарно-епідеміологічної станції в Щецині Малгожата Каплан заявила, що "ми не маємо проблеми із захворюваністю на кір в Західнопоморському воєводстві. Цю акцію ми проводимо профілактично".

Вона додала, що зусилля, спрямовані до українських громадян, які живуть в регіоні, почали у зв'язку з порушенням системи щеплень і численними випадками захворювання на кір в Україні. За інформацією Міністерства охорони здоров'я України, з початку цього року по жовтень зареєстровано понад 32 тисяч таких випадків.

вакцинація в Україні
вакцинація в Україні

Польське Радіо зазначає, що в цьому році у воєводстві виявили два підтверджених випадки захворювання на кір. Обидва — у жінок із України.

"Громадяни України, які законно працюють у Польщі, можуть зробити щеплення від кору дітям до 19 років. Вони повинні звернутися до свого сімейного лікаря", - повідомила Каплан.

Варто нагадати, що крім заборони антибіотиків і препаратів для лікування центральної нервової системи, в Україні ще одна важлива медичне речовина опинилася під "табу". Так, в Україні на деякий час заборонили продаж і реалізацію лікарського засобу Натрію хлорид (фізіологічний розчин).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в понеділок, 19 листопада, стало відомо, що у польському місті Вроцлав 14-місячна дитина з України вже протягом тижня перебуває під наглядом лікарів. У малюка виявили симптоми кору.

Нагадаємо, смертельна епідемія паралізувала цілу область, українці в паніці намагаються врятуватися, підключили авіацію.

Як повідомляв Знай.uа ситуація критична: українців косить смертоносна епідемія, лікарі б'ють на сполох.

Знай.uа писав, смертельний вірус викошує людство, кількість загиблих пішло на сотні, і це тільки початок.