Президент Петро Порошенко запропонував нову назву Дніпропетровської області.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на відповідну заяву глави держави.

Президент категорично заявив, що Григорію Петровському не місце на карті України, а область потрібно перейменувати.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську уже поданий на розгляд парламенту.

"Декомунізації треба закінчити. Дніпропетровська область стане Дніпровською, а місце Петровського - на звалищі історії", - заявив Порошенко, зазначивши, що Григорій Петровський був одним із співорганізаторів Голодомору.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент підкреслив, що за Дніпровську область проголосують більше 300 депутатів.

Варто нагадати, що у вівторок, 20 листопада, коаліція відмовилася перейменовувати Дніпропетровську область на Січеславську - голосів не додали депутати БПП, пояснивши, що у такого варіанту немає достатньої підтримки. При цьому Верховна Рада перейменувала Кіровоградський район на Кропивницький.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Нагадаємо, народні депутати відмовилася підтримати перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

Верховна Рада
Верховна Рада

Про це повідомили в ефірі одного з телеканалів.

Наразі вже відомо, що за включення питання про перейменування області, до порядку денного та направлення подання до Конституційного суду проголосували лише 202 народних обранці, при 226 необхідних. Відзначається, що проопрезидентська фракція БПП дала 66 голосів, "Народний фронт" - 53, "Самопоміч" - 17, Радикальна партія - 19, "Батьківщина" - 10, "Воля народу" - 6, "Відродження" - 3, позафракційні - 28.

Раніше Знай.uа писав про те, що Закарпаттю хочуть повернути автентичну назву - Подкарпатська Русь, яка мала місце ще до початку панування на території радянської влади.

Також Знай.uа повідомляв, що на черговій сесії Київради ухвалено рішення про перейменування чотирьох вулиць, провулка, площі і скверів.