Керівництво державного поштового оператора Укрпошти пообіцяло зберегти мережу відділень в селах.

Про це повідомили в ефірі одного з телеканалів.

Відомо, що у Пенсійному фонді вже заклили суму, яка необхідна для тривалого фінансування послуг Укрпошти, адже саме вона є кінцевим постачальником пенсій. При цьому у компанії додали, що цих коштів буде недостатньо для повного фінансування послуг оператора протягом року.

"Ці 500 млн грн (передбачені в держбюджеті-2019 для Пенсійного фонду на оплату послуг Укрпошти - ред.) Вирішують проблему на певний час. Це час для того, щоб ми спільними зусиллями знайшли системне рішення, яке не вимагало б подальшого втручання", - заявив він.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що раніше повідомлялось, що держпідприємство "Укрпошта" з першого січня 2019 року закриває послугу доставки пенсій до сільської місцевості. Але це станеться тільки в тому випадку, якщо Пенсфонд не покриє компанії повну собівартість цієї послуги.

Така заява гендиректора "Укрпошти" Ігоря Смілянського вже другий тиждень поспіль непокоїть всю країну. Виявилося, що компанія планує закрити понад 7 тисяч відділень не тільки в сільській місцевості, але і в містах.

Тисячі людей залишаться без роботи, а мільйони — без можливості отримати посилку, газету, пенсію, відправити лист або ж заплатити за комунальні послуги. До кінця тижня Кабмін повинен закінчити аудиторську перевірку відомства. Що відбувається з "Укрпоштою".

За даними "Укрпошти", на доставку однієї пенсії вони втрачають 19 грн. В середньому кожне відділення "Укрпошти" щомісяця зазнає збитків у майже 3 тис. грн, тому в листопаді минулого року Мінінфраструктури і МЕРТ погодили новий тариф, після чого передали його на узгодження у Мінсоцполітики та Пенсійний фонд.

В цілях економії "Укрпошта" з 11,5 тис. відділень збирається залишити 4,3 тис. Процес уже запущено. У 2017 році закрито 827 філій, 2018м — понад 700 економічно невигідних відділень, а з 1 січня 2019 року "Укрпошта" не доставлятиме пенсії і закриє 5–7 тис. стаціонарних відділень, скоротивши 30% персоналу.

Цей "антикризовий план" менеджери "Укрпошти" починають впроваджувати з листопада і зосередяться на побудові "поштовологістичного та фінансового бізнесу в містах, а також там, де це доцільно і вигідно".

Нагадаємо, Укрпошта кинула літніх людей, щоб не носити пенсії додому.

Як повідомляв "Знай.ua", українці по-новому відкриватимуть рахунки в банках.

Також "Знай.ua" писав, що українцям розповіли, що буде з їхніми пенсіями.

Укрпошта отримає 500 млн грн компенсації за доставку пенсій — Порошенко