Стало відомо, як можна зберегти витрати Пенсійного фонду на доставку пенсій і зробити доставку виплат безкоштовною.

Про це розповів генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Укрпошта
Укрпошта

За словами Смілянського скоротити витрати на доставку пенсій до нуля за п'ять років, можливо, якщо український парламент ухвалить законопроект №6601 (було зареєстровано 21 червня 2017 року).

відділення Укрпошти
відділення Укрпошти

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Цей законопроект може надати оператору поштового зв'язку право здійснювати фінансові послуги. Співпраця з приватними компаніями також могло б пришвидшити цей процес", – заявив Смілянський.

Варто нагадати, що керівник ПАТ "Укрпошта" Ігор Смілянський заявив, що Президент України Петро Порошенко пообіцяв сприяти у вирішенні питання доставки пенсій через Укрпошту. Про це Смілянський заявив під час прес-конференції 1 листопада.

"Президент пообіцяв організувати процес таким чином, щоб це питання було вирішено і для працівників "Укрпошти" та для пенсіонерів", - зазначив він.

Керівник Укрпошти підкреслив, що обґрунтованим тарифом на оплату послуг за доставку і виплату пенсій 1,78% (зараз діє тариф - 0,79%) суми пенсійних виплат у містах і 2,56% (замість чинного 1,56%) - сільської місцевості.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрпошта" починає пожинати "плоди" реформи - експерти в один голос заявляють про божевільних збитки державного підприємства. У документі сказано, що Державне товариство "Укрпошта" з січня по вересень 2018 року зазнало 514 млн грн збитків. Сума збитків за січень-вересень 2018 опинилася на 24% (на 99 млн грн) більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

При цьому компанія отримала чистий прибуток від продажу товарів, робіт і послуг за вказаний період у розмірі 4780 млн грн - на 28% (на 1037 млн грн) більше, ніж за такий же період минулого року, повідомляють експерти.

Нагадаємо, Гройсман оголосив війну Укрпошті: як це відіб'ється на простих українцях.

Як повідомляв Знай.uа нелегальна робота: що загрожує українцям, які відмовилися від "трудових".

Знай.uа писав, українців можуть залишити без пенсій: що сталося.