У середу, 21 листопада, Національний музей Меморіал жертв Голодомор та КП Київський метрополітен запустили потяг "української ідентичності".

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що проект присвячений 85-роковинам трагедії українського народу - Голодомору. Відзначається, що у рамках відзначення роковин буде встановлена серія інформаційних постерів, що розповідатимуть пасажирам про унікальні предмети та явища культури й побуду оюдей, які змінували історію країни на початку ХХ ст.

Вагон памяти Голодомора

Украина, которую мы могли потерять: к 85-й годовщине Голодомора в киевском метро запустили необычный вагон. Его посвятили жизни и культуре украинцев начала ХХ века. Новое Время в Telegram: https://telegram.me/novoe_vremya

Geplaatst door Новое Время op Woensdag 21 november 2018

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того генеральний директор музею Олеся Стасюк відзначила, що пересічний українець довлі погано знає справжню історію Голодомору.

"Спричиняє цю ситуацію ще й той факт, що праці дослідників друкуються мізерними накладами. Тому сьогодні постала гостра потреба залучати нові форми подачі інформації, які б дозволили охопити весь український соціум", - розповіла Стасюк.

Разом з тим варто відзначити, що національний музей "Меморіал жертв Голодомору" спільно з театром-студією "Міф", за підтримки Міністерства культури України та КП "Київпастранс", покажуть перформанс до 85-ї річниці Голодомору-геноциду в громадському транспорті Києва за маршрутом №24 і №38.

"Блукаючі" - це 5 осіб, доль і історій. Це люди, що винирюють з мороку історії 1933 року і з'являються у нас в сьогоденні. Вони з'являються в транспорті і розповідають про себе, розповідають, як вони були вбиті голодом у 33-му, як вони не могли розповісти про події, тому що були налякані радянською владою. Вони з'являються сьогодні, бо нагадують про наш борг, що ми повинні про них згадати, пам'ятати, запалити свічку пам'яті. Вони з'являються тому, що не були оспівані, оплакані, про них ніхто не говорив", - розповіла Стасюк.

Як зазначив міністр культури України Євген Нищук, перформанс "Блукаючі" нагадає українцям про борг згадати і вшанувати пам'ять вбитих геноцидом 30-х років, яких щонайменше 7 мільйонів.

Відомо, що в основу сценарю були покладені реальні свідчення свідків Голодомору, які були взяті з архівів. Так, актори покажуть пасажирам жінку, яка обміняла прикраси зі свого приданого на їжу, жінку, яка збожеволіла після поховання двох дітей, що померли від голоду, учасницю бригади буксирувальників - вчительку з зошитом.

Нагадаємо, Москва атакувала США фейками проти визнання Голодомору геноцидом.

Як повідомляв "Знай.ua", в Америці підтвердили історичний факт.

Також "Знай.ua" писав, що на другій "батьківщині" українців відкрили меморіал жертвам Голодомору.

Голод 33 року. Моторошний фільм про трагедію українського народу