Як відомо, тропічні масла сьогодні додають майже до всій продуктів, які ми можемо придбати в магазині. Але вони погано впливають на роботу серцево-судинної систем та інших органів. Медики радять уважно читати склад продуктів та уникати таких, що містять пальмову та інші деякі інші рослинні олії. Недобросовісні виробники нерідко додають ці олії при виготовленні масла через їх дешевизну. Українцям розповіли, як зясувати, чи містить вершкове масло подібні домішки.

Про це повідомляє "businessua.com".

За останні 9 місяців було зафіксовано близько 500 випадків неякісного масла - це продаж або підробленого, або вже зіпсованого продукту. або видавали за масло те, що ним не є за стандартом.

масло

Ціна

Для початку слід звертати увагу не тільки на виробника і жирність, а й на ціну.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

масло

"Коли ціна нижче 30 гривень, а то нижче 20 гривень - говорити про те, що це" вершкове масло "немає сенсу", - розповідає експерт з якості та безпеки продуктів Олена Сидоренко.

Відзначається, що в Україні кількість готового масла значно більше, ніж сировини для його виготовлення. Сидоренко вказує, що тваринні жири легко замінюються тропічними - пальмовою або кокосовим маслом.

молочний продукт

Колір

Надто жовтий колір може говорити про те, що у маслі є різні домішки.
Також після заморозки масло повинно кришитися, якщо намагатися відрізати від нього шматочок.

Жири

Перевірити на наявність рослинних жирів у вершковому маслі , можна опустивши шматочок масла в окріп. Хороший продукт буде повільно розчинятися і при цьому фарбувати воду в молочний колір.

молочка


Якщо при розчиненні масла залишається невеликий жирний прошарок, то це свідчить, що в маслі в невеликій кількості присутні рослинні жири. Особливо ретельно перевіряти масло слід перед святами, так як виробники активніше продають неякісний продукт.

справжнє молоко

Нагадаємо, студенти на власному прикладі показали, де дешевше харчуватися - в Україні чи Польщі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Україні розгорівся скандал у шкіьній їдальні, де виявили хробаків в супі.

Також Знай.ua писав, що вчені показали, чим харчувалися наші предки ще в мезоліті.

Дивіться: Як нас дурять супермаркети та виробники