Чорна п'ятниця

Щороку в п'ятницю після Дня Подяки день називається Чорна п'ятниця. І хоча назва похмура, насправді день хороший. В цей день в багатьох магазинах величезні знижки, розпродажі, свято ідеальне для шопоголіків. Але багато хто просто намагаються заощадити, купуючи речі не раніше, не пізніше, чи не прямо перед Новим роком, коли подарунки і прикраси дуже дорогі, а сьогодні. До речі в західних країнах як раз починаються традиційні різдвяні розпродажі. Знижки в залежності від товару, можуть бути від 30 до 90%.

Всесвітній день відмови від покупок

Як би парадоксально це не звучало, але так, саме в Чорну п'ятницю, безліч людей в різних країнах світу відмовляються що-небудь купувати. Так вони нагадують, що це дуже небезпечна тенденція суспільства, споживати більше, ніж насправді потрібно. Більш того, саме під час розпродажів і відмовляються від покупок, тому що: 1) магазини отримують в цей день 20-50% виручки за рік; 2) черги настільки величезні, що цей час можна було витратити набагато корисніше, навіть заробити грошей на кілька речей без знижок; 3) в торгових центрах починаються масові тисняви, через які щороку гинуть люди.

Міжнародний день акварелі

Цей день ініціював мексиканський художник Альфредо Гуаті Рохо. Він теж писав аквареллю, і був переконаний в тому, то ця фарба може не гірше, ніж масло, передавати красу світу. Він запропонував відзначати цей день в 1991 році. Саме завдяки йому, відродився інтерес до акварелі.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Православні свята:

  • День пісний
  • Священномученика Мілія Перського і двох його учнів.
  • Апостолів Ераста, Олімпa, Родіона, Сосипатра, Куарто (Квартa) і Тертія.
  • Мученика Ореста лікаря.

Родіон і Ераст, Родіон Льодолам

У цей день православна церква відзначає пам'ять шести апостолів від сімдесяти, в тому числі Ераста і Родіона. У селах люди йшли до церкви з хлібом і великим шматком солі, щоб освятити, а потім давали їх тваринам, щоб вони були здоровими.Також стежили за погодою і пов'язували її з появою дітей. Якщо світило сонце, то у дитини в житті буде розум, сила і удача.

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Антон, Віктор, Дмитро, Іван, Ілля, Йосип, Костянтин, Матрона, Порфирій, Семен, Тимофій, Федір

Раніше Знай.ua повідомляв, курс долара сильно зіпсує українцям новорічні свята.

Нагадуємо, що легендарна провісниця зробила прогноз на тиждень.

Також Знай.ua повідомляв про те, що існує 5 типів імен, якими ні в якому разі не можна називати дитину.