Після провокації прикордонних кораблів РФ у Азовському морі Україні необхідно привести в бойову готовність додаткові сили.

Про це заявив колишній командувач Військово-морських сил України віце-адмірал Сергій Гайдук в ефірі "Прямий каналу".

"У цій ситуації з українського боку замість політичних заяв були б більш доцільні активні дії. Це вихід у море двох броньованих катерів, які дислокуються в Бердянську та морського буксиру "Корець", приведення в готовність сил, в тому числі і сил авіації, до можливих подальших дій у разі ескалації цього конфлікту" Сергій Гайдук

Крім того, віце-адмірал зазначив, що бойового примерения так і не відбулося. Як зазвичай, Росія здійснила провокацію.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Сподіваюся, що це не привід для переходу до відвертого бойового протистояння" Сергій Гайдук

Нагадаємо, що Керченську протоку, що з'єднує Чорне і Азовське моря, закрили для проходу цивільних суден. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зараз вже відомо, що окупанти пояснили своє рішення зміцненням режиму безпеки в акваторії. Крім того російські силовики додали, що закривають акваторію і через появу в ній українських кораблів, які нібито несуть загрозу російським частинам та з'єднанням, що несуть службу.

"Не через будь-які (військові кораблі) закривають. Але тут явні непокори вимогам, і є побоювання провокацій", - стверджує співрозмовник агентства.

Більш того, російські військові зазначили, що українські кораблі вимкнули всі засоби виявлення і рухалися без всякого інформаційного оповіщення, незважаючи на те, що командування ВМС вже досить давно повідомило росіянам про рух кораблів.

Як повідомляв "Знай.uа", бойовий флот НАТО увійшов у Чорне море і рухається до України.

Також "Знай.uа" писав, що військовий розкрив загрозливий сценарій в Азовському морі, але вихід є.