У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада на позачерговому засіданні розгляне питання про введення воєнного стану в Україні. І все через агресію Росії в Азовському морі.

Про те, як висвітлюють ці події російські ЗМІ, розповів кореспондент УНІАН у Москві Роман Цимбалюк.

Журналіст зазначає, що в РФ зараз активно говорять саме про воєнний стан в Україні, акцентують увагу саме на цьому. При цьому уникають тем про застосування зброї проти українських кораблів та силовому захопленні в полон українських моряків. Цимбалюк вважає першочерговим завданням – вирвати українських військових з лап загарбників.

"В Росії зараз активно зміщують акценти. Вони намагаються говорити не про напад на українські бойові кораблі і застосуванні зброї проти нас, а про військовому становищі в Україні. Тут волають про скасування виборів в Україні, причому роблять вони це останні два роки. Я особисто переконаний, що вибори в Україні пройдуть у встановлений законом термін, але Москва хотіла б, щоб вони пройшли як в окупованому Криму та на Донбасі. І це важливо не забувати в Україні", - пише Цимбалюк.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він зазначає, що Кремлю не так важливо, хто буде президентом України, якщо це не буде "гауляйтер з Москви".

Корреспондент закликав українців усвідомити, що ми не острів "Україна" і вибори будуть проходити в умовах постійного військового тиску з боку Росії. До того ж, місцевий цар вже впевнено втрачає свої рейтинги.

"Реальним наслідком стане віджим Азовського моря. Це, власне, вже сталося. Паніку можна припинити. Все зведеться до блокади українських портів і нанесення економічного збитку. Зараз головне — вирвати українських військових з лап загарбників", - підсумував Цимбалюк.

Нагадаємо, Порошенко підтримав введення воєнного стану. Президент заявив про це на рішенні РНБО.

Як повідомляв Знай. ua, Україна отримала потужного союзника. Президент Литви заступилася за Україну.

Знай. ua писав, що у відповідь на агресію Путіна підпалили консульство Росії. Через паркан кидали фаєри, палили покришки.