Два катери з російськими прикордонниками зіткнулися під час спроби протаранити українські кораблі. Про це свідчить аудіозапис переговорів між російськими прикордонниками і їх командуванням під час атаки на українські кораблі в керченській протоці, який оприлюднили ВСУ.

Так, на записі чітко чути імена учасників розмови: підполковник Шарапов, капітан Басов, командир корабля, якого називають Михалич, і якісь Шатохін і Шеїн.

Так, Шатохін говорить Михаличу, що від керівництва російської прикордонної служби надійшла команда таранити українські кораблі. За аудіозаписом можна зрозуміти, що прикордонний сторожовий корабель "Дон" скоїв "навал" на українське судно А947. Всього ж на той момент було скоєно два "навала" на українські кораблі – в 7:35 7:44.

При цьому один із прикордонників скаржиться, що не може наздогнати український корабель, тому що він дуже маневрений. У відповідь йому радять "еб*шити нах*й" по українському кораблю, тому що в ситуації вже зацікавлений прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Медведєв вже в такій паніці кричить. Таке відчуття, що там вже президент (Володимир Путін - ред) контролює всю цю х*ню", - заявив один із росіян.

Проте він продовжує скаржитися, що нічого не виходить, так як українські моряки їх не підпускають, а знаряддя на борту "не фуричить". Потім прикордонник повідомляє, що під час спроб дістати український корабель відбулося зіткнення російських катерів.

"У нас зіткнення з "Изумрудом" серйозне", - зізнається російський прикордонник.

Під час переговорів з'ясовується, що саме російський корабель "Изумруд" відкривав по українцях вогонь на поразку.

"Не можу вийти на "Изумруд", там кіпіш сильний в ефірі. Там ці кричать, українці тонуть або що там з ними відбувається", - пояснює росіянин.

Як відомо, 25 листопада в районі Керченської протоки російський прикордонний катер протаранив український буксир. Українська сторона звинуватила росіян у захваті трьох військових кораблів, на яких знаходилися 23 військових. Шестеро з них поранено, двоє - у важкому стані.

Нагадаємо, що Російські спецслужби відкрито заявили про затримання українців під час атаки в Керченській протоці.

Як повідомляв портал Знай.uа, воєнний стан в Україні набуде чинності з 9 ранку 28 листопада.

Також портал Знай.uа писав, що Порошенко доручив Генштабу провести часткову мобілізацію та організувати протиповітряну оборону держоб'єктів.