Українське суспільство буквально лихоманить через уведення у країні воєнного стану, люди панікують та обговорюють можливі наслідки такого рішення влади.

Художник Андрій Петренко присвятив яскраву карикатуру дискусії у суспільстві про введення воєнного стану в Україні та його вплив на майбутні вибори.

На малюнку художник зобразив забиті двері виборчої комісії із табличкою "Усі пішли на фронт". Живописним твором із саркастичним підтекстом Петренко поділився на сторінці проекту kE? у Twitter.

"Виборчо-воєнний стан", — коротко підписав карикатурист нову роботу, акцентуючи увагу на тому, навколо чого в політичних колах і суспільстві велися найгостріші суперечки.

Нагадаємо, Україна ввела воєнний стан - Верховна Рада прийняла пропозицію президента Петра Порошенка.

В Україні в 10 областях вводять воєнний стан
В Україні в 10 областях вводять воєнний стан

Голосування щодо доленосного для України законопроекту пройшло в понеділок, 26 листопада. За його підсумками Рада вирішила підтримати пропозицію президента. "За" ухвалення законопроекту проголосували 276 депутатів.

Відповідно до указу президента, воєнний стан вводиться з 9:00 години 28 листопада. Він триватиме 30 днів, тобто до 27 грудня 2018 р.

Однак воєнний стан вводиться не на всій території України.

Під час виступу у Верховній Раді президент повідомив, що частково змінив свій указ. Він запропонував ввести воєнний стан лише в окремих областях.

Верховна Рада
Верховна Рада

Йдеться про території, розташовані уздовж російського кордону, придністровської ділянки молдовського кордону та на узбережжі Чорного і Азовського морів.

До цього переліку входять Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області.

Раніше Знай.uа писав про те, що під час пояснень про введення надзвичайного стану, президент Петро Порошенко відразу зазначив:

"Це рішення не передбачає негайної мобілізації. Проведена буде робота з резервами першої черги".

Також Знай.uа повідомляв, що з'явився перелік військових моряків, які перебували на бортах кораблів "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу", які Росія затримала в Керченській протоці.