Президент Петро Порошенко підписав указ, який вносить зміни в рішення Ради нацбезпеки і оборони в частині тривалості дії воєнного стану в Україні.

Цю інформацію повідомляє прес-служба президента України.

Так, згідно з указом №392, Петро Порошенко затверджує рішення РНБО від 26 листопада про внесення змін в попереднє рішення Ради, теж від 26 листопада "Про надзвичайні заходи по забезпеченню державного суверенітету та незалежності України та введення воєнного стану в Україні".

Термін дії воєнного стану скорочується з 60 до 30 діб - він триватиме з 14:00 26 листопада по 14:00 26 грудня 2018 року.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Нагадаємо, ситуація навколо Кримського моста і атака на українців в Керченській протоці не залишилися непоміченими в світі. Більшість авторитетних міжнародних видань вже висловилися з цього приводу. Думки зустрічаються різні, але більшість сходяться на одному: Путін і його армія відкрито перейшли межу, схвалення чекати не доводиться.

Зокрема, про обстріл українських бойових судів вперше заговорили в Independent:

"Після неспокійного тижня у водах біля Кримського півострова склалося враження, ніби Росія зробила велику ставку і програла. Яку б локальну військову перевагу Росія не отримала від військової конфронтації з Україною, наслідки виявилися більш масштабними. Санкцій, до того ж серйозних, стане більше, і це вплине на економіку країни і її валюту", - прогнозують у виданні.

Також портал писав, суд у Сімферополі заарештував першого з українських моряків Владимира Варимезу на 2 місяці. Вини затриманий не визнав. Згодом в мережі оприлюднили кадри із залу суду в Сімферополі, де обирають запобіжний захід українському моряку Юрію Будзило.

Як повідомляв "Знай.uа", "Міноборони" назначає українцям фейкові побачення у військкоматі.

Також "Знай.uа" писав, кримчани засипали мережу запізнілим каяттям після атаки в Азовському морі.