Заходи безпеки будуть посилені в Одеській області у зв'язку з введенням військового стану в країні. Зокрема, буде переведена в режим готовності система протиповітряної оборони (ППО). Про це заявив глава Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, передає прес-служба ОДА.

Воєнний стан
Воєнний стан

З його слів, воєнний стан повинен бути мінімально помітним для українців і не передбачає ніяких обмежень прав і свобод громадян.

Посилимо заходи щодо інформаційної та кібербезпеки. Наводимо в режим готовності протиповітряну оборону. Прикордонники посилять охорону державного кордону. Підстав для паніки немає, – сказав Степанов.

Глава Одеської ОДА також виключив можливу конфіскацію майна, примусову трудову повинність або поселення військових в квартирах цивільних.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Максим Степанов

Раніше стало відомо, що 26 листопада, український парламент підтримав більшістю голосів указ українського президента про введення воєнного стану на території десяти областей України.

Відомо, що дане рішення депутати прийняли за захоплення українських військових кораблів у Чорному морі.

Документ встановлює особливий режим на 30 діб, з 9.00 28 листопада 2018 до 9.00 27 грудня 2018 року, у Вінницькій, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській, Сумській та Чернігівській областях.

Відома українська активіста Ольга Айвазовська розповіла, як введення воєнного стану вплине на вибори в ВІДГ, які повинні були відбутися вже найближчим часом.

Зокрема, за її словами, вибори на території об'єднаних громад не відбудуться, адже існує пряма заборона профільного закону, який нардепи активізували напередодні.

Нагадаємо, раніше Знай.uа повідомляв, хто з українських депутатів проголосував проти воєнного стану.

Також ми писали про те, що слід знати кожному з нас про воєнний стан.

Раніше ми повідомляли, що ФСБ катує наших хлопців, захоплених біля Керчі, вибиваючи дикі визнання.