У середу, 28 листопада, на основних трасах Вінниці з'явилися мобільні поліцейські блокпости. Заходи пов'язані з посиленим режимом несення служби у зв'язку з введенням воєнного стану .

Про це пиште Винбазар.

У відділі комунікації поліції у Вінницькій області повідомили, що перевірки на блокпостах носить прафілактичний характер. Копи перевіряють автомобілі і людей, які і здаються підозрілими. Встановлено блокпости на Хмельницькому та Немирівському шосе, а також на Київській трасі.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії В Україні випустили нову 5-гривневу монетку: чому вона унікальна Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Вінницька область увійшла до списку областей, в яких ввели воєнний стан, тому, що вона межує з невизнаною республікою в Молдавії "Придністров'я", яка давно стала своєрідним оплотом "руского міра".

"Також працюють мобільні пости поліції у прикордонних зонах і також на стаціонарних постах поліції. У нас є можливість перевіряти відразу через планшети по базам, чи знаходяться машини в розшуку. Так само націлені мобільні патрулі фактично на перевірку осіб, які можуть перебувати в розшуку, які можуть виношувати якісь злочинні плани – тобто всі підозрілі особи", – розповіла прес-секретар нацполиции у Вінницькій області Анна Олійник.

поліція
поліція

Як пише "Сьогодні", жителі Вінницької області ставляться спокійно до появи блокпостів. Вважають, що це допоможе знизити рівень злочинності. У цілому можна сказати, що ситуація в місті спокійна: люди не товпляться біля банкоматів і в чергах за продуктами. Вокзали і аеропорт працюють у звичайному режимі, а комендантську годину поки що не збираються вводити.

Нагадаємо, Міністерство оборони України виступило з офіційним зверненням – попереджають про те, що жителям Путивлівського району Сумської області (територіально межує з Російською Федерацією) може загрожувати небезпека.

Раніше Знай.ua повідомляв, в середу, 28 листопада, окупаційний "суд" Сімферополя, який напередодні відправив за ґрати 15 українських моряків, буде обирати запобіжний захід ще дев'яти.

Також Знай.ua писав, що результатом загострення ситуації в Азовському морі може стати повномасштабна війна, ймовірність такого сценарію дуже висока.