За станом на середу, 28 листопада, українські порти Азовського моря, зокрема Маріуполь і Бердянськ фактично виявилися заблокованими Росією для заходу і виходу суден. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в Facebook.

"За оперативною інформацією, в очікуванні входу в Азовське море знаходяться 18 судів: 4 прямують у порт Бердянськ, 14 — в порт Маріуполь. На вихід з Азовського в Чорне море також стоїть черга: з порту Бердянська не можуть вийти 3 судна з порту Маріуполя — 6. Ще 8 суден, що стоять біля причалів в портах. Взагалі, заблокованими стоять 35 судів", — озвучив статистику він.

Також пізніше з'явилася карта заблокированих суден у Керченській протоці.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в мережі з'явилося відео на якому очевидцям вдалося зафіксувати переміщення військової техніки до кордонів з Польщею.

Очевидці зафіксували величезну колону вантажних автомобілів, які перевозили бойові машини і були накриті брезентовими накидками. Автор відео зазначає, що зйомка відбувалася в місті Краковець, неподалік від Яворівського району Львівської області.

Разом з тим варто зазначити, що результатом загострення ситуації в Азовському морі може стати повномасштабна війна, ймовірність такого сценарію дуже висока.

Таку точку зору висловив російський військовий експерт Павло Фельгенгауер в ефірі одного з пропагандистських телеканалів.

Також раніше повідомлялося, що військові експерти продовжують ламати голову над тим, що ж змусило український уряд рішуче ввести воєнний стан, адже подібні кризові ситуації вже траплялися не один раз. А серйозно за цю справу взялися тільки на 5 році війни.

Нагадаємо, український полонений командир послав ФСБ в заслужену далечінь.

Як повідомляв "Знай.uа", Трамп відмовить Путіну через керченську криза.

Також Знай.uа" писав, що Порошенко заговорив про повномасштабну війну, здригнулися навіть найстійкіші.